Bijgewerkt: 8 december 2023

De eerste podcast van burgemeester Tjapko Poppens

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-12-2020

Het jaar 2020 staat in het teken van het coronavirus. Het virus heeft het leven van ons allemaal veranderd. Hoe beleven Amstelveners deze tijd? Wat is de impact van corona op hun werk, hun leven. In deze bijzondere tijd wil burgemeester Tjapko Poppens graag horen wat er leeft onder inwoners. Omdat fysieke bijeenkomsten op dit moment niet mogelijk zijn, hebben we gekozen voor een ander middel om verhalen met elkaar te delen: de podcast. Iedere twee weken spreekt de burgemeester met een andere inwoner over zijn of haar ervaringen van de afgelopen tijd.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Mevrouw Lies Zuidema voorzitter Raad van Bestuur van de Stichting Brentano in gesprek met Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen tijdens de opname van de eerste podcast in december 2020


In de eerste podcast sprak de burgemeester met Lies Zuidema van de Stichting Brentano. Zij vertelt hoe heftig met name de eerste periode was: 'Als je erover nadenkt, dan had ik niet kunnen verzinnen wat we met elkaar hebben meegemaakt. De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat ik nooit meer een locatie sluit.' De eerste podcast ‘Uit het hart van Amstelveen’ is te beluisteren op: Soundcloud/podcast.   De tweede podcast is met Remco Houtepen, manager van boekhandel Libris Venstra over zijn ervaringen en wat boeken en verhalen in een tijd als deze voor mensen kunnen betekenen. De podcasts krijgen ook een vaste plek op het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl, waar alle afleveringen straks terug te vinden zijn. U kunt zelf ook uw verhaal op het platform posten, gedichten en foto’s delen of wat u ook kwijt wilt. Zo wordt het een platform door en voor Amstelveners. Lees de transcriptie van de podcast van Lies Zuidema.

De gemeente vraagt u om ook uw verhaal te delen. Uw verhaal doet er toe! De gemeente wil weten hoe het met u gaat. Wat voor impact heeft het coronavirus op uw leven (gehad)? Deel uw verhaal, foto, gedicht of wens op denkmee.amstelveen.nl.

Podcast? Een podcast is een episodische reeks van gesproken woord digitale audiobestanden die een gebruiker kan downloaden naar een persoonlijk apparaat om gemakkelijk te kunnen luisteren. Streaming-applicaties en podcastdiensten bieden een handige en geïntegreerde manier om een persoonlijke wachtrij te beheren voor een groot aantal podcastbronnen en afspeelapparaten.

Een podcastreeks is meestal voorzien van een of meer terugkerende hosts die betrokken zijn bij een discussie over een bepaald onderwerp of een actuele gebeurtenis. Discussie en inhoud binnen een podcast kan variëren van zorgvuldig gescript tot volledig geïmproviseerd. Podcasts combineren een uitgebreide en artistieke geluidsproductie met thematische aandachtspunten die variëren van wetenschappelijk onderzoek tot slice-of-life journalistiek. Veel podcastseries bieden een bijbehorende website met links en shownotities, gastbiografieën, transcripten, aanvullende bronnen, commentaar en zelfs een community forum gewijd aan het bespreken van de inhoud van de show.

Een videopodcast of vodcast is een podcast die video-inhoud bevat. Webtelevisieseries worden vaak gedistribueerd als videopodcasts. Dead End Days, een in serie gemaakte donkere komedie over zombies die van 31 oktober 2003 tot 2004 is uitgebracht, wordt algemeen beschouwd als de eerste videopodcast.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.