Bijgewerkt: 26 juni 2022

De eerste spreekuur van !WOON in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-03-2019

Huurders in Amstelveen kunnen vanaf nu terecht in wijkcentra als ze problemen hebben met hun verhuurder. Dinsdag 5 maart 2019 vond in wijkcentrum Alleman het allereerste spreekuur plaats van !WOON. Het spreekuur werd meteen goed bezocht; zes huurders meldden zich. !WOON is onafhankelijke organisatie en helpt huurders bij het oplossen van problemen. Ook biedt !WOON ondersteuning bij vragen over bijvoorbeeld huurverhogingen, achterstallig onderhoud en servicekosten.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

V.l.n.r.: Beleidsadviseur Daniël van der Ree (gemeente Amstelveen), Oscar Vrij coördinator Wijksteunpunt Wonen Zuid (!WOON), Wethouder Rob Ellermeijer, Lone Molenaar (!WOON) en Jantien Beukema adviseur Uitvoeringsbeleid, Sociale Voorzieningen (gemeente Amstelveen)


'Fijn dat we nu begonnen zijn', zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen. 'Er zijn in Amstelveen veel gevallen bekend van problemen tussen huurders en verhuurders. Soms is het vertrouwen in verhuurders helemaal weg. Het is belangrijk dat zij nu bij een onafhankelijke partij terecht kunnen met hun problemen, maar ook als ze bijvoorbeeld gewoon vragen hebben.'

De spreekuren worden geleid door Lone Molenaar van !WOON. 'Veel huurders raken de weg kwijt in de complexe wet- en regelgeving of vinden het contact met de verhuurder lastig. Wij zijn blij dat Amstelveners nu bij ons terecht kunnen voor de nodige ondersteuning.' zegt Lone. !WOON was tot voor kort vooral actief in Amsterdam. Afgelopen januari sloot de gemeente Amstelveen een contract om ook hier aan de slag te gaan. Spreekuurpunten !WOON in Amstelveen kunt u hier vinden.

!WOON adviseert en helpt bewoners met oplossen van problemen en nemen van initiatieven in en rond de woning. Ze zijn in 2017 ontstaan door samengaan van het Amsterdams Steunpunt Wonen en de Wijksteunpunten Wonen. Ze werken voor huurders en eigenaar bewoners en zijn actief in Amsterdam, Leiden, Haarlem, Zaanstad en regio. !WOON wordt gefinancierd door gemeentes, fondsen en woningcorporaties. De bewoner staat centraal en heeft een belangrijke inbreng in onze projecten. Ze zijn altijd op zoek naar partners en mogelijkheden om samen te zorgen voor snelle oplossingen en benutten van kansen voor bewoners. !WOON is ook bereikbaar via www.wooninfo.nl/contact/amstelveen e-mail: amstelveen@wooninfo.nl Telefoon: 020 5230160Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.