Bijgewerkt: 30 juni 2022

De gemeente Amstelveen is hard bezig met opruimen van stormschade

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-07-2015

Ook in Amstelveen heeft de storm afgelopen zaterdag 25 juli 2015 behoorlijk huisgehouden. In het weekend is de brandweer, een team van de groendienst en de bomenploeg actief geweest om de meest urgente zaken aan te pakken. Voor zover nu te overzien, zijn er zo’n 100 bomen en boompjes omgewaaid, waaronder 10 grote bomen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Stormschade op het fietspad aan de Keizer Karelweg, voor het viaduct


Het aantal bomen, dat is beschadigd in het Amsterdamse Bos is daarbij niet meegerekend. Dit weekend is naast de brandweer, een team van 14 man tot diep in de nacht aan de slag geweest om de meest urgente zaken aan te pakken. Denk hierbij aan loshangende takken over de weg, of omgewaaide bomen die een gevaar voor het verkeer opleverden. Vanaf vandaag zijn ruim 100 man bezig om de stad goed op te ruimen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De boom is al gedeeltelijk in stukken gezaagd, maar er moeten nog een paar zaken in orde gemaakt worden. De foto is op 27 juli 2015 gemaaktFoto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De boom ligt al in stukken op het gras


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Handhaving en locoburgemeester van Amstelveen


Locoburgemeester Herbert Raat bedankt iedereen die meehelpt: “Het gaat nog weken duren, voordat alles is opgeruimd. Mensen van de groendienst en het bomenteam zijn met man en macht aan het werk om alles weer te herstellen. Ook mensen uit de wijken helpen mee. Fijn, dat iedereen zich inzet om onze stad weer op te ruimen”. Als advies geldt nog steeds: let a.u.b. op voor loshangende takken etc. Bij een nieuwe windvlaag kunnen losse takken loskomen en naar beneden vallen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.