Bijgewerkt: 25 juni 2024

De gemeente Amstelveen is in gesprek met Connexxion over dienstregeling

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-11-2017

Vanaf 10 december 2017 gaat de nieuwe dienstregeling van Connexxion in. Naast een aantal winstpunten ziet de gemeente Amstelveen ook verbeterpunten. Op aandringen van de gemeente zijn al enkele verbeteringen  doorgevoerd. Echter de gemeente is nog niet op alle punten tevreden. Connexxion en Vervoerregio zijn hiervan eerder al op de hoogte gesteld. Binnenkort zitten de drie partijen om tafel om te bekijken, of tegemoet gekomen kan worden aan de wensen van de gemeente.

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer: 'In de nieuwe dienstregeling ontbreekt de fijnmazigheid. Een wijk als Waardhuizen gaat er op achteruit. Omdat de nieuwe lijn 174 slechts een deel van Amstelveen bedient én voor herstel van de directe verbinding tussen Schiphol en Amstelveen Zuid ziet de gemeente lijn 199 van Westwijk naar het busstation (in nieuwe dienstregeling alleen van Schiphol naar Westwijk) graag terugkomen. Ook de bereikbaarheid van het raadhuis, Kronenburg en de Amsterdamseweg (Oude Karselaan, Prins Bernhardlaan en Julianapark) is onderwerp van gesprek. Hier komt overdag maar één keer per uur een bus. En ’s avonds rijdt er niets’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer


Verbeteringen ten opzichte van eerder plan. Naar aanleiding van eerdere gesprekken heeft de gemeente de halte Graaf Florislaan kunnen behouden. Ook Nes aan de Amstel blijft bereikbaar (via AML Flex, OV dat per telefoon, internet of app besteld kan worden) en lijn 300 gaat weer rijden via de Oranjebaan. Met een bijdrage van de gemeente blijft lijn 199 in de avonden en weekenden behouden. De komende periode gaat wethouder Brandes opnieuw met Connexxion in gesprek over de nog aanwezige pijnpunten.

Communicatie over nieuwe dienstregeling. Connexxion is op 16 november 2017 een communicatiecampagne gestart om inwoners te informeren over de nieuwe dienstregeling. Zo krijgen alle huishoudens een folder in de bus. Voor meer informatie kunnen belangstellenden www.connexxion.nl/aml  bezoeken of bellen met 0900-266 6399 (gebruikelijke telefoonkosten). Lees ook: Het vervoerplan Amstelland Meerlanden (2018-2027) (pdf 4 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.