Bijgewerkt: 9 december 2022

De gemeente Amstelveen ruimt fietswrakken op

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-02-2016

Afgelopen week (5-2016) heeft de gemeente waarschuwingsstickers geplaatst op achtergelaten fietswrakken in Amstelveen. Op deze stickers staat, dat de fiets is aangemerkt als wrak en binnenkort wordt verwijderd. Eigenaren krijgen drie weken de tijd om hun fiets zelf weg te halen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Fietsen in het rek in het busstation Amstelveen centrum


“We kregen veel meldingen van onze inwoners over fietswrakken,” aldus Herbert Raat, wethouder Handhaving. “Het is bij deze wrakken overduidelijk, dat er niet meer op de fiets gefietst kan worden, oftewel illegaal gedumpt afval. Om te voorkomen, dat het een rommeltje wordt in Amstelveen, pakken we dit probleem nu grootschalig aan.”

Handhavers van de gemeente hebben in totaal bijna 300 fietswrakken voorzien van een waarschuwingssticker. Het overgrote deel stond in de studentenwijk Uilenstede, waar ruim 160 fietswrakken werden aangetroffen. Het ging alleen om fietsen in de openbare ruimte en niet om fietsen in bijvoorbeeld een stalling. De stallingen, vaak ondergrondse kelders, zijn onderdeel van DUWO en vallen onder hun verantwoordelijkheid. Ook in andere wijken heeft de gemeente fietswrakken gevonden, met name rondom metrohaltes, zoals in de wijken Groenhof (24 stuks) en het Stadshart (18 stuks).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.