Bijgewerkt: 20 juni 2024

De gemeente Amstelveen zet in op feestelijk jaarwisseling 2015-2016

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-12-2015

De jaarwisseling komt er aan. Een feest voor iedereen. Om veilig het nieuwe jaar in te gaan houden gemeente, brandweer, politie en andere hulpverleners tijdens de jaarwisseling extra toezicht, maar we rekenen ook op uw medewerking en verantwoordelijkheidsgevoel.

Vuurwerk afsteken pas vanaf 18.00 uur. Sinds vorig jaar geldt een nieuwe landelijke regel. Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Als u vuurwerk afsteekt buiten de toegestane tijden, kunt u een boete krijgen.Ga verstandig om met vuurwerk. Koop uw vuurwerk bij een erkende vuurwerkhandelaar. Indien uw kinderen vuurwerk aanschaffen, verzeker u er dan van, dat ook zij dit doen bij een erkende vuurwerkhandelaar en geen illegaal vuurwerk kopen;
-Sla geen grote hoeveelheden vuurwerk op in uw huis;
-Let op omstanders en houd afstand; <
-Draag een vuurwerkbril. Steek weigeraars nooit opnieuw aan;
-Draag geen kunststof kleding, of kleding met een capuchon;
-Lanceer grote vuurpijlen vanuit een pvc-buis die stevig in de grond staat;
-Steek kleine vuurpijlen af uit een met zand verzwaarde fles;
-Steek vuurwerk aan met een aansteeklont, nooit vanuit de hand;
-Het is verboden om vuurwerk af te steken in het gebied rond de korenmolen ‘De Leeuw’ (in Aalsmeer). Dit is een vuurwerkverbodsgebied. 

Illegaal vuurwerk. Vanaf dit jaar zijn babypijlen en Romeinse kaarsen verboden, omdat ze veel hand- en oogletsel veroorzaken. Op het afsteken van illegaal vuurwerk staan forse boetes.. Meld verkoop en handel van illegaal vuurwerk via 0900-8844 of de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’: 0800-7000.

Zelf vuurwerkafval opruimen. De gemeente verzoekt u om op 1 januari – en liever nog op oudejaarsnacht zelf – het vuurwerkafval in uw straat op te ruimen. De helft van de vuurwerkongelukken gebeurt namelijk op Nieuwjaarsdag met jonge kinderen die zwerfvuurwerk op straat zoeken.

Meld vernielingen. Elk jaar zijn er vernielingen met oud en nieuw. Gemeente en politie verzoeken u met klem melding, of aangifte te doen van de incidenten die signaleert en aan te geven wie de daders zijn. U kunt dit melden bij de politie via 0900-8844, of de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’: 0800-7000. De gemeente treft zelf ook maatregelen en sluit prullenbakken en een aantal ondergrondse containers af.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.