Bijgewerkt: 22 februari 2024

De gemeente Amstelveen zoekt een sportformateur

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-04-2019

De gemeente Amstelveen is op zoek naar een 'sportformateur'. Deze gaat zich bezighouden met het opstellen van een Lokaal Sportakkoord. Daarmee wordt een basis gelegd voor het sportklimaat en sportbeleid in de gemeente Amstelveen in de komende jaren, waarbij zo veel mogelijk Amstelveners met plezier kunnen sporten en bewegen.

'Zo veel mogelijk Amstelveners aan het sporten en bewegen krijgen is een van de ambities van dit college. Sporten is niet alleen plezierig en goed voor de gezondheid, maar het zorgt ook voor verbinding in de samenleving. In het sportakkoord maken we afspraken over hoe we dit samen met sport- en beweegaanbieders nog beter voor elkaar gaan krijgen in Amstelveen.' – zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Hockeywedstrijd bij de Hockeyvereniging Ignatius College (HIC) Amstelveen in Escapade 5 op 3 november 2018


De ambities van het Lokaal Sportakkoord sluiten aan bij de uitganspunten van het Nationaal Sportakkoord. Inclusief sporten & bewegen; Duurzame sportinfrastructuur; Vitale sport- en beweegaanbieders; Positieve sportcultuur; Vaardig in bewegen; ‘Topsport die inspireert’. Bij het opstellen van het sportakkoord ziet de gemeente ook ruimte voor andere maatschappelijke thema’s zoals het Nationaal Preventieakkoord waarin roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik worden aangepakt.

Het Lokaal Sportakkoord moet 15 oktober 2019 klaar zijn. Potentiele sportformateurs worden opgeroepen te reageren vóór vrijdag 10 mei 2019. Door het insturen van cv, motivatie en plan van aanpak aan de wethouder Sport op e-mailadres t.bokma@amstelveen.nl kunnen zij meedingen naar de opdracht van de sportformateur. Meer informatie over de achtergrond en procedure is te vinden via www.amstelveen.nl/sportformateurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.