Bijgewerkt: 5 december 2022

De gemeente controleert leerlingenvervoer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-07-2010

Amstelveen gaat ook in het nieuwe schooljaar scherp controleren, of het leerlingenvervoer goed functioneert. Zo heeft de gemeente afspraken met vervoersbedrijf Klomp gemaakt, zijn er proefritten en rijdt wethouder Herbert Raat de eerste week van het nieuwe schooljaar een keer mee, om te kijken of alles goed verloopt.

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder Herbert Raat tijdens de raadsvergadering op 7 juli 2010Het leerlingenvervoer is een taak van de gemeente. Dagelijks maken zo’n 140 kinderen gebruik van aangepast vervoer. VVD wethouder Herbert Raat van onderwijs:'Afgelopen jaar heeft de gemeente getracht het leerlingenvervoer te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in een afname van klachten. Desondanks doen zich weleens problemen voor, waardoor kinderen te laat of helemaal niet naar school worden vervoerd. Dit gebeurt met name bij aanvang van een nieuw schooljaar.

Dit kan komen door gewijzigde routes of onvolledige informatie van ouders. Dit jaar willen we dergelijke problemen voorkomen. We gaan dan ook scherp toezien op de uitvoering. Mochten ouders niet tevreden zijn over het leerlingenvervoer, dan kunnen zij contact opnemen met het vervoersbedrijf. Biedt dit geen soelaas, dan roep ik hen op direct contact op te nemen met de gemeente'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.