Bijgewerkt: 25 juli 2024

De gemeente heeft de St. Josephschool verkocht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-11-2012

De oude St. Josephschool aan de Amsteldijk Zuid nabij Nes aan de Amstel is verkocht en krijgt een woonbestemming. Het karakteristieke gebouw is in 1921 gebouwd en tot 1975 als school in gebruik gebleven. Na 1975 is het gebouw als atelierruimte en woonruimte gebruikt. Het pand staat op een kavel van ca. 1.200m² met aan de voorzijde uitzicht op de Amstel en het groengebied de Ronde Hoep polder.

Josephschool Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

De voormalige St. Josephschool van de oost-oever van de Amstel gefotografeerd


Sinds het voorjaar van 2011 was het pand in de verkoop, waarbij de gemeente heeft aangegeven diverse bestemmingsmogelijkheden – horeca, hotel, wonen – onder voorwaarden toe te zullen staan.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) is zeer content met de verkoop van dit monumentale pand: 'Het is goed om te realiseren, dat door herziening van de bestemming, de St. Josephschool als een sieraad aan de Amstel behouden blijft.

Het pand heeft de status van Gemeentelijk Monument en binnen de duidelijke richtlijnen die gesteld worden aan een dergelijk monument is gedeeltelijke herontwikkeling heel goed mogelijk. Ik wens de nieuwe eigenaren heel veel woongenot toe op deze unieke locatie. En feliciteer de bewoners van Nes aan de Amstel met het feit, dat dit karakteristieke gebouw weer een gebruiksfunctie heeft. “Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.