Bijgewerkt: 3 december 2023

De gemeentelijke starterslening is verruimd in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-09-2020

Amstelveen heeft de regels rond de gemeentelijke starterslening voor mensen die voor het eerst een huis willen huren of kopen verruimd, zodat meer inwoners er gebruik van kunnen maken.

'De nieuwe regels gaan per 1 oktober 2020 in'-zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen tijdens de allereerste ‘Week van de Starter’. Amstelveners kunnen met de starterslening het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en het bedrag dat zij bij de bank kunnen lenen. 'We zagen dat er te weinig gebruik werd gemaakt van onze regeling. Daarom hebben we het aangepast.'- aldus wethouder Ellermeijer. Het voorstel is woensdag 23 september 2020 aangenomen door de gemeenteraad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen


Aangepaste voorwaarden. Starters op de woningmarkt kunnen een gemeentelijke lening krijgen bij een woningprijs onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van 310.000 euro. Voor woningen met energiebesparende en kwaliteitsverbeterende maatregelen is dat 328.600 euro. De starterslening kon in de oude situatie 20 % van de kostengrens zijn, maar niet meer dan 40.000 euro. 'Dit maximum is geschrapt in de nieuwe situatie. Ook laten we de oude inkomensgrens van 45.000 euro vrij.' zegt Ellermeijer Amstelveners die gebruik willen maken van een starterslening kunnen terecht op www.amstelveen.nl/starterslening

Doelgroepen. De starterslening is in eerste instantie bedoeld voor Amstelveners. 'Maar we willen de regeling ook graag openstellen voor specifieke doelgroepen die zich hier moeilijk kunnen vestigen, bijvoorbeeld zorgpersoneel en leraren ook van buiten Amstelveen. Amstelveen biedt hen graag perspectief op een passende woning.'- zegt Ellermeijer.

De Week van de Starter wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober. Het is een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en organisaties uit de woonsector. Om starters beter te ondersteunen bij het zoeken naar een eerste koop- of huurwoning, is in de Week van de Starter de website https://startenopdewoningmarkt.nl/ gelanceerd. Deze website voorziet in de behoefte van starters om alle informatie op één centrale plek te vinden. Op de website vinden starters betrouwbare en complete informatie over de mogelijkheden die er voor hen zijn op de koop- en huurmarkt. Denk aan stappenplannen, checklists en professioneel advies van woningexperts.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.