Bijgewerkt: 8 mei 2024

De gemeenteraad van Amstelveen op 31 januari 2024

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-02-2024

Standplaatsen in het Stadshart. De raad heeft de nadere regels standplaatsen vastgesteld. Hiermee kunnen standplaatsvergunningen volgens de juiste richtlijnen worden verstrekt. In de regels zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Die gaan onder andere over de systematiek van toekenning en de geldingsduur van een vergunning.

De raad stemde voor een motie van Actief voor Amstelveen. Deze motie vraagt om te onderzoeken of er standplaatsen kunnen worden gerealiseerd in het Stadshart en in buurten met een teruglopend winkelaanbod.

Parkeerbelastingen. De raad heeft de gewijzigde Verordening Parkeerbelastingen Amstelveen 2021 vastgesteld. Daarmee kunnen de juiste tarieven worden toegepast voor de heffing 2024.

Parkeren Krijgsman. In het bestemmingsplan Amstelveen Zuid-Oost 2015 is de bestemming op de locatie Krijgsman omgezet van bestemming Bedrijf naar Kantoor. Hiervoor geldt een hogere parkeernorm. In overleg met de eigenaar is een permanente oplossing gevonden voor 135 parkeerplaatsen. De raad heeft hiermee ingestemd.



Bestemmingsplan Kostverlorenweg 14. De raad heeft het bestemmingsplan Kostverlorenweg 14 gewijzigd vastgesteld. Hiermee kan de huidige bebouwing op het perceel worden vervangen door een nieuwe woning op een centralere plek op deze locatie.

Nota bodembeheer. De raad heeft de wijziging van de Nota bodembeheer Amstelland en Meerlanden vastgesteld. De nota is technisch aangepast, omdat de bevoegdheid van de gemeente inzake de bodemregels is veranderd door de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Het college is gemandateerd voor het actualiseren van de bodemkwaliteitskaart.

Verordening Maatschappelijke Ondersteuning. De raad heeft de gewijzigde Verordening Maatschappelijke Ondersteuning 2017 aangepast. De verordening is geactualiseerd aan de hand van actuele jurisprudentie. Daarnaast wordt in het artikel over het abonnementstarief verwezen naar de geldende Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Actieplan Dementie… De raad heeft het Actieplan dementie 2024-2026 vastgesteld. Dit plan heeft als doel inwoners met dementie en hun mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Motie Geen reclame maken voor fossiel. De ChristenUnie diende een motie in om fossiele reclame in de buitenruimte van Amstelveen uit te faseren. De wethouder vindt het niet verstandig om inbreuk te plegen op lopende contracten. Hij wil wel onderzoeken wat de mogelijkheden zijn bij nieuwe aanbestedingen. De motie is door de raad aangenomen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.