Bijgewerkt: 25 juli 2024

De geschiedenis van de Europarei in beeld

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Hanneke Bruinsma
28-11-2012

Oproep fototentoonstelling over de Europarei in Uithoorn

'De geschiedenis van de Europarei in beeld' is de titel van een expositie die bedoeld is om de historische ontwikkelingen rond deze unieke woonbuurt in kaart te brengen. De tentoonstellingscommissie komt graag in contact met mensen die hiervoor materiaal  kunnen aanleveren: bijzondere beelden uit het verre, of meer nabije verleden.


Grotere kaart weergeven De flats van Europarei in Uithoorn

Bijna elke inwoner van Uithoorn heeft wel sporen liggen in de Europarei of is er door familie of vrienden nog steeds mee verbonden. Daarom en vooral nu er in de vorm van de voorgenomen sloop van een drietal van de flats een nieuw hoofdstuk is aangebroken, lijkt de tijd rijp voor een terugblik op de rijke geschiedenis van deze buurt.

europarei Amstelveen
(Foto J. Woerden - 1972)

Boerderij tussen de flats van de Europarei in Uithoorn in 1972


Iedereen die beschikt over mooie, leuke of gedenkwaardige plaatjes vanaf de oplevering van de eerste flats in 1968 is van harte welkom om mee te werken aan deze expositie. Aanlevering van fotomateriaal kan op allerlei manieren plaatsvinden: eigen afdrukken, negatieven en/of digitaal materiaal.

De expositie wordt begin januari 2013 gehouden. Beschikbaarstelling van materiaal vindt plaats in overleg. Even bellen met Hanneke Bruinsma: 0297-562004 of e-mailen naar maxfromholland@gmail.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.