Bijgewerkt: 4 maart 2024

De heer Jons Hensel is ridder geworden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-02-2010

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding “Ridder in de Orde van Oranje Nassau”

Op donderdag 28 januari 2010 om 18.30 uur heeft burgemeester Van Zanen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt in het clubhuis van de Amsterdamse Hockey- en Bandy Club aan de heer Jons Hensel, geboren 21 maart 1951.

Buurtkamer Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

De heer Jons Hensel krijgt van Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen de Koninklijke Onderscheiding 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau' opgespeld


De uitreiking geschiedt op basis van diverse functies en activiteiten:

- Lid van het Stichtingsbestuur van het Geboortecentrum Amsterdam;

- Bestuurslid International Flight Catering Association;

- Adviseur van de Bibliothecia Philosofica Hermetica. Deze bibliotheek is van onschatbare waarde en gevestigd in het Huis met de Hoofden in Amsterdam.

Daarnaast is de heer Hensel actief in de sportwereld en houdt hij zich voornamelijk bezig met de hockeysport. Hij is voorzitter geweest van de Amsterdamse Hockey- en Bandy Club en was van 1999-2008 lid van het dagelijks bestuur van de Amsterdamse Sportinstellingen.

Hij is initiator van de eredivisie hockey, houdt zich eveneens bezig met de voorbereidingen voor een nieuwbouw hockeystadion naar Olympische eisen en is initiatiefnemer van de Euro Hockey League, D.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.