Bijgewerkt: 1 maart 2024

De instapklas van de Parcival School

Nieuws -> Informatief

Bron: Herbert Raat
05-09-2010

Wethouder Herbert Raat schreef dit verhaal op zijn weblog:

Donderdag (2 september 2010) ben ik met ambtenaar Hans Marijt op bezoek geweest bij de Vrije School Parcival aan de Lindelaan. De Parcival is gehuisvest in een versleten gebouw. Het was de bedoeling, dat ze jaren geleden al in een nieuw gebouw zouden zitten. Als de gemeenteraad instemt voor de plannen voor de Lindenlaan, dan is het binnen een paar jaar echt zover.

Parcival Amstelveen
(Foto H. Raat - 2010)

Het gebouw van de Vrije School Parcival aan de Lindenlaan 317 in Amstelveen


De afgelopen jaren is onder de voortvarende leiding van directrice Edith Ploeg en haar team hard gewerkt aan de verbetering van de onderwijskwaliteit. ‘De basis moet gewoon op orde zijn’, vertelde Edith. Het meest onder de indruk ben ik van de zogenaamde instapklas.

Deze klas is bedoeld om kinderen met een verstandelijke beperking een plaats te geven binnen de school. Het merendeel van de kinderen heeft het syndroom van Down. Soms helpen leerlingen uit andere klassen een handje in de instapklas. Zo leren ze, dat kinderen die ‘anders’ zijn niet raar, of eng zijn maar vaak heel leuk en bijzonder. Op de terugweg naar het Raadhuis concludeerde Hans en ik, dat eigenlijk elke school in Amstelveen een instapklas zou moeten hebben.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.