Bijgewerkt: 30 april 2024

De internationale Dag van Roze 2024 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-04-2024

Gemeenteambtenaren in roze uit solidariteit met LHBTIQ+-gemeenschap. Woensdag 10 april 2024 wappert de Progress vlag bij het Raadhuis voor Internationale Dag van Roze . “Ook dit jaar laten we deze dag niet ongemerkt voorbijgaan”, zegt wethouder Marijn van Ballegooien. “Solidariteit met de LHBTIQ+-gemeenschap en bewustwording is iets waar blijvend aandacht voor is. Vandaag vieren we diversiteit.”

Foto Amstelveen
(Foto GemeenteAmstelveen - 2024)

Wethouder Floor Gordon (diversiteit) hees woendsag 10 april 2024 de progress vlag op Internationale Dag van Roze samen met ambtenaren bij het raadhuis.


Wethouder Floor Gordon (samen met Van Ballegooijen portefeuillehouder Diversiteit) hees de vlag met gemeenteambtenaren, die speciaal voor deze dag gehuld waren in roze kleding. “Op deze dag laten we zien waar we in Amstelveen voor staan”, zegt Gordon. “We zijn er trots op ons in te zetten voor een inclusieve gemeente waarin iedereen zichzelf kan zijn.”

Over de Dag van Roze. De Internationale Dag van Roze is naar verluidt ontstaan toen een scholier in Canada gepest werd voor het dragen van een roze T-shirt. Uit solidariteit droegen andere leerlingen de volgende dag een roze kledingstuk.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.