Bijgewerkt: 20 april 2024

De invloed van vrijwilligerswerk op geluk

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
10-05-2012

In het RTV-Amstelveen radioprogramma Eén Amstelveen dit keer Ed Dieckmann, niet alleen geruime tijd voorzitter van de Vrijwilligersraad van Cardanus. Ed is ook actief bij de stichting Hulp aan Tibet, bij Veilig Verkeer Amstelveen, bij het Sociaal Steunpunt in wijkcentrum De Bolder, bij de Participatiegroep Minima Amstelveen.

Hij helpt bij het jaarlijks invullen van 650 belastingformulieren op diverse steunpunten, is leesopa bij de school voor Speciaal Onderwijs De Schakel, denkt mee in het Kennis Advies Team van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en niet te vergeten past Ed regelmatig op bij zijn kleindochter. Wat drijft hem?

conchita  Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Conchita Willems met Ed Dieckmann in gesprek


Vier speerpunten worden door hem helder en bewogen uiteengezet:

1. De vrijheid van spreken en handelen voor iedereen in Nederland. Met ook de daarbij behorende verantwoordelijkheid.

2. De betekenis van vrijwilligerswerk voor de samenleving.

3. De betekenis van vrijwilligerswerk voor de vrijwilliger zelf.

4. De betekenis van vrijwilligerswerk bij het opkomen voor de zwakkeren om je heen.

Door actuele voorbeelden toont Ed de invloed van vrijwilligerswerk op de gelukservaring, waar je woont, werkt en leert. Besef van eigen gedrag, eigen keuze, eigen leefstijl is het geheim van geluk. Hoe doe je dat dan? Het enthousiasme van Ed Dieckmann werkt aanstekelijk!

Eén Amstelveen: te beluisteren op: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45 en natuurlijk  ook via de website: www.rtvamstelveen.nl,  (klikken op ‘Beluister radio live’ rechtsboven) . Uitzending: dinsdag – donderdag - zaterdag: 12.00 uur + zondag: 19.00 uur



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.