Bijgewerkt: 14 augustus 2022

De laatste kerkdienst in de Handwegkerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
27-03-2013

De tijd verglijdt. Op 14 december 1899 werd de Handwegkerk in gebruik genomen. Op zondag 7 april 2013 is de laatste kerkdienst in de Handwegkerk en neemt de gemeente afscheid van deze ‘vierplek’.

Voor velen betekent dat verdriet en gemis. Meer dan 110 jaar kwamen mensen naar deze kerk  om te zingen en te bidden, en te luisteren naar woorden uit het heilig Verhaal en met elkaar aan tafel te gaan. In de week voorafgaande aan 7 april vinden activiteiten plaats om bij de sluiting stil te staan. Er is onder andere een feestelijk slotprogramma op 5 april en een slotviering op zondag 7 april 2013.

handwegkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2003)

De Handwegkerk ontleent haar naam aan de straat de Handweg, waarlangs de kerk is gevestigd en heeft de Handwegkerk als haar kerkelijk centrum. Haar volledige naam luidt Geloofsgemeenschap rond de Handwegkerk


Na 7 april vinden de kerkdiensten in Amstelveen Zuid plaats in de Paaskerk, Augustinuspark 1. Daarnaast zoekt de gemeente naar nieuwe vormen van kerk-zijn. In Westwijk zijn er plannen voor de ontwikkeling van een combinatiegebouw, samen met Ons Tweede Thuis.


Nieuws 2006 - Sloop bedreigt Handwegkerk

Het huidige kerkgebouw aan de Handweg verdwijnt zo goed als zeker ten koste van een beperkt aantal woningen in het dure segment. Dat werd duidelijk in een korte raadsvergadering van 6 december 2006, waarin de Nota van Uitgangspunten voor de Oostelijke Poeloever werd vastgesteld. De protestantse Handwegkerk is de komende tijd onderdeel van discussie, nu gemeente en raad zich opmaken voor de herontwikkeling van het gebied.

handwegkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

De eerste steen van de Handwegkerk gelegd door J. Versloot als oudste lid der gemeente den 3 juli 1899


De protestantse kerkgemeente zal in ruil voor de Handweg locatie mogelijk een kerkgebouw realiseren in Westwijk. De vraag is echter, of het kerkbestuur voldoende verdient met de opbrengst van de huidige (grond)locatie, omdat deze voor een belangrijk deel uit water bestaat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.