Bijgewerkt: 26 september 2021

De leden van de Stichting Allemansbelang willen menselijke maat

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Allemansbelang
26-05-2021

Op woensdagmiddag 26 mei 2021 hebben de leden van de Stichting Allemansbelang op het terrein van de Oostelijk Halfrond 9 een spandoek opgehangen met de tekst: 'Wij willen hier de menselijke maat'.

Op dit terrein wil de gemeente Amstelveen een appartementencomplex neerzetten van maar liefst 18 meter hoog. De bewoners kunnen zich er niet mee verenigen dat de menselijke maat geen onderdeel van het project is en de bezwaren niet serieus worden genomen. Dit past niet in de nieuwe bestuursstijl die momenteel overal gepropageerd wordt.

Foto Amstelveen
(Foto Stichting Allemansbelang - 2021)

Op woensdagmiddag 26 mei 2021 hebben de leden van de Stichting Allemansbelang op het terrein van de Oostelijk Halfrond 9 een spandoek opgehangen met de tekst: 'Wij willen hier de menselijke maat'


Achtergrond. De gemeente Amstelveen heeft in 2020 besloten midden in de woonwijk Bankras Kostverloren te Amstelveen een groot bouwproject 'Het Alleman Kwartier' te realiseren. Het project omvat een gezondheids-/wijkcentrum en 3 appartementencomplexen met in totaal 146 woningen.

Vanwege de omvang (zowel in hoogte als in afmeting) van het project zal het bestemmingplan moeten worden gewijzigd. Omwonenden verzetten zich heftig tegen dit megalomane project. De omvang zal namelijk het karakter van de buurt onherstelbaar aantasten en grote gevolgen hebben voor de leefbaarheid van de bewoners.

De omwonenden zijn niet tegen nieuwbouw, maar vinden het grote aantal ontwrichtend. Zij zijn bovendien, ondanks vroegtijdige verzoeken daartoe, bij de opzet van het project niet betrokken en bij de ontwikkeling van het project niet serieus gehoord over onder andere de impact van dit project op de leefbaarheid en het groen. Met hun zorgen en bezwaren heeft de Gemeente tot nu toe niets gedaan.

Het heeft geleid tot de oprichting van de Stichting Allemansbelang. De Stichting komt op voor de belangen van de buurt en wil in gesprek met de gemeente het project terugbrengen tot de menselijke maat en voor de omwonenden acceptabele proporties, met respect voor de opzet van de wijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.