Bijgewerkt: 24 maart 2023

De lokale omroep RTV Amstelveen organiseert supportactie voor 3FM Serious Request 2014

Nieuws -> Informatief

Bron: RTV Amstelveen
11-12-2014

Van 19 tot en met 24 december 2014 organiseert de lokale omroep RTV Amstelveen een supportactie voor 3FM Serious Request 2014 onder de noemer Serious Kerst. Op het Dorpsplein in Amstelveen staat ruim vijf dagen een Glazen Huis, van waaruit radio-uitzendingen gemaakt worden met gastpresentatoren en live optredens. Serious Kerst roept alle Amstelveners op om in actie te komen en geld in te zamelen voor het 3FM Serious Request doel van dit jaar: Hands off our girls. De gehele Amstelveense opbrengst wordt op 24 december overhandigd in het Glazen Huis in Haarlem.

Vanuit een eigen Glazen Huis op het Dorpsplein in het Oude Dorp in Amstelveen wordt door RTV Amstelveen meer dan 100 uur non-stop radio gemaakt tussen 19 en 24 december. Iedere dag is een aantal uren live radio te horen door het publiek. Er komen bijzondere gastpresentatoren, live optredens en er is entertainment voor jong en oud. Voor glühwein, warme chocomel en warme happen kan men terecht in de winterbar op het Dorpsplein. Het volledige programma is te vinden op www.seriouskerst.nl.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Dorpsplein van Amstelveen


De organisatie van Serious Kerst roept alle Amstelveners op om in actie te komen voor het goede doel. Er zijn veel mogelijkheden om eigen acties op te zetten, bijvoorbeeld met het werk, de buurt, de school, verenigingen, vrienden of zelf. Bijvoorbeeld: Organiseer een Serious Kerst huiskamerconcert, of een etentje.

Ga een challenge aan met vrienden en bekenden. Stop (tijdelijk) met roken, of leg je smartphone 24 uur aan de kant. Ga ergens een dag werken en doneer de verdiensten. Speciaal voor kinderen; haal lege flessen op en verzamel het statiegeld, verkoop cupcakes in de buurt, of doe een heitje voor een karweitje. Sportievelingen kunnen een sponsorloop organiseren, of in de sportkantine een dart- of pokertoernooi houden. Of lever bij het Glazen Huis op het Dorpsplein VVV-bonnen in die al tijden in een lade liggen. Het Rode Kruis verzilvert ze voor het goede doel van 3FM Serious Request.

Donaties kunnen gebracht worden naar het Glazen Huis op het Dorpsplein. Verder kan men doneren op rekeningnummer NL96ABNA0604708084 ten name van Serious Kerst. Op het Dorpsplein en via seriouskerst@amstelveen.nl kunnen voor € 5 plaatjes worden aangevraagd voor de radio-uitzending. Donaties gaan 100% naar het Rode Kruis voor ‘Hands off our girls’. Op 24 december worden alle donaties van heel Amstelveen aangeboden in het Glazen Huis van Serious Request in Haarlem.

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. De drie DJ’s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp.

Communicatie Serious Kerst

Serious Kerst is te bereiken via: E-mail: seriouskerst@rtvamstelveen.nl Telefoon: 020 547 8585 Website: www.seriouskerst.nl Facebook: Serious Kerst Amstelveen Twitter: @SeriousKerst. Live te volgen via: 107.2 FM Ziggo radio 782 Ziggo televisie 42 www.rtvamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.