Bijgewerkt: 29 maart 2023

De maat is vol: hangplek Middenhoven meteen vernield

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
20-01-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

De hangplek voor jongeren in het park van de wijk Middenhoven is nu al weer vernield. Drie dikke glasplaten van de zogenaamde JOP (jongeren ontmoetings plek) zijn totaal aan gruzelementen geslagen.


Voor mij is de maat vol. Wie dit gedaan heeft (kwade buurtbewoners, de jongeren of anderen) is nog onduidelijk voor iedereen. Mochten de daders opgespoord worden dan moeten zij direct aansprakelijk gesteld worden voor de schade. Ook heeft het weinig zin om meteen weer nieuwe glasplaten te plaatsen. Als dit door de jongeren is gedaan laat ze dan maar onder een paraplu gaan staan. Het is zonde om hier dan weer duizenden euro's belastinggeld aan te besteden.

JOP Amstelveen
(Foto: Herbert Raat - 2009)

De kapotgeslagen 'JOP' - Jongeren Ontmoetings Plek


De JOP is er gekomen om de overlast te verminderen die bewoners en ondernemers hadden aan de Brink. Op verzoek van de jongeren is er een hangplek aan de zuidwestkant van het Middenhovenpark gerealiseerd die circa € 20.000 heeft gekost. Wethouder Dolf Veenboer en burgemeester Jan van Zanen hebben hun nek uitgestoken om dit voor de jongeren te realiseren, nu krijgen ze kennelijk stank voor dank. Een bewoner die ik sprak vertelde dat hij gisteravond een harde knal hoorde, hij dacht dat het een vuurwerkbom was.

Politie en straatcoaches

Overigens hoor ik van ondernemers en bewoners in Amstelveen dat de politie keihard aan de slag is. Bij meldingen van overlast en vernielingen zijn ze snel ter plekke en pakken ze asociaal gedrag aan. Binnenkort krijgen ze hulp van de straat-en gezinscoaches waar de VVD al een jaar om vraagt. Zo komt er meer toezicht en worden ouders aangesproken op het gedrag van hun kinderen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.