Bijgewerkt: 16 oktober 2024

De mantelzorgers krijgen opnieuw een cadeaukaart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-10-2024

Mantelzorgers in Amstelveen krijgen dit jaar opnieuw een cadeaukaart van de gemeente. 'De zorg die zij geven is niet vanzelfsprekend. Daarom is een teken van waardering op zijn plaats' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn.

Mantelzorgers zorgen vanuit liefde voor een ouder, kind, partner of vriend die misschien steeds meer afhankelijk van ze wordt. 'Die zorg begint vaak ongemerkt; mantelzorg als onzichtbare taak. Met de cadeaukaart benadrukken wij dat mantelzorgers wél gezien worden'- zegt Van Ballegooijen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn

Mantelzorg & Meer

Mantelzorgen kan zwaar zijn en overbelasting kan erin sluipen. 'Het is belangrijk dat mantelzorgers zelf niet te lang wachten met zoeken van hulp'- zegt wethouder Van Ballegooijen. Bij Mantelzorg & Meer staan mensen klaar op te luisteren, ondersteuning te bieden of mantelzorgers in contact te brengen met lotgenoten.

Aanmelden. Amstelveners die mantelzorgen en niet zijn ingeschreven bij Mantelzorg & Meer kunnen zich aanmelden. Dat kan door te e-mailen naar info@mantelzorgenmeer.nl of via de website van Mantelzorg & Meer. Wie dit voor 15 oktober 2024 doet, krijgt ook een cadeaukaart toegestuurd.

De Week van de Mantelzorg. Om mantelzorgers in het zonnetje te zetten organiseert Mantelzorg & Meer van 5 t/m 14 november 2024diverse activiteiten en workshops. Mantelzorgers die al bij Mantelzorg & Meer zijn ingeschreven hebben hierover al bericht gehad. Nieuwe aanmelders kunnen uiteraard ook deelnemen. Dat kan via: Week van de Mantelzorg - Mantelzorg & Meer (mantelzorgenmeer.nl)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.