Bijgewerkt: 26 september 2021

De maquette van het nieuwe A9 plan in het raadhuis

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2013

Nu de informatiebijeenkomsten over de A9 achter de rug zijn verhuist de maquette van het congrescentrum naar het raadhuis van Amstelveen. Geïnteresseerden kunnen tijdens openingstijden een kijkje komen nemen.

Wethouder Herbert Raat (VVD): ‘Tijdens de 7 inloopbijeenkomsten nam de maquette een centrale plek in. Veel Amstelveners zochten aandachtig naar hun woning en lieten zich uitgebreid informeren over de nieuwe plannen.

A9 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wethouder Herbert Raat (VVD) (r) op bezoek in het Congrescentrum Amstelveen op 30 september 2013. Jelle Westra, Procesmanager A9 van de gemeente Amstelveen vertelt naast de maquette van het Stadshart Amstelveen over de plannen van Rijkswaterstaat in verband met de verbouwing van rijksweg A9


Alhoewel de maquette niet op de centimeter nauwkeurig is, de plannen zijn immers nog niet vastgesteld en volledig uitgewerkt, kun je er wel heel makkelijk op zien, hoe het gebied er ongeveer uitgaat zien. Amstelveners die het nog niet gezien hebben kunnen in het Raadhuis een kijkje nemen’.

Proces

Donderdag 17 oktober vergadert de commissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) over het nieuwe contract rondom de verbreding van de A9. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad het onderwerp op woensdag 6 november 2013.

Bij positieve besluitvorming neemt Rijkswaterstaat (RWS) het stokje over. Tussen 2014 en 2018 bereidt RWS het Ontwerp Tracébesluit voor. Hiervoor worden verschillende onderzoeken naar onder andere lucht- en geluid gedaan. In deze fase houdt Rijkswaterstaat officiële inspraakronden. Naar verwachting is de bouwperiode van de verbrede A9 van 2020 – 2024. Meer informatie over de verbreding van de A9 is te vinden op www.amstelveen.nl/a9Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.