Bijgewerkt: 19 april 2024

De meest innovatieve ondernemers van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-12-2009

De Amstelveense MKB-er Peter Kaatee van Kaatee Transport en René van Schajik van de lokale Rabobank zijn uitgeroepen tot meest innovatieve ondernemers tijdens de Amstelveense ondernemersavond van maandag 7 december 2009. Samen presenteerden zij hun plan om de crisis vernieuwend te lijf te gaan: digitale reclame op rijdende vrachtwagens die wisselt per land, regio of doelgroep.

Als prijs krijgen zij, vergoed door de gemeente, begeleiding bij het opstellen van hun businessplan door adviesbureau The Bridge. Amstelveense MKB-ers kwamen bij elkaar om te discussiëren over de effecten van de crisis en na te denken over nieuwe verdienmodellen om meer handel te genereren.

Andere genomineerden waren het duo Michel Penterman van mediabedrijf Orange Aria en Co Beukema van Akro Consult, die een concept voor websitelicenties bedachten om kleinere gemeenten mee te laten liften op investeringen van de gemeente Amsterdam. Als derde beste team kwamen uit de bus ondernemers Hetty Ede van Paddington Station en Paul Catzberg van Lightwell BV. Samen kwamen zij met het plan voor een kinderkledingabonnement dat flexibel te besteden is.

genomineerden Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2009)

De meest innoverende teams onder leiding van Arun SwamiPersaud van The Bridge Business Innovators. Vlnr: Hetty Ede (Paddington Station) en Paul Catzberg (Lightwell), Co Beukema (Akro Consult) en Michel Penterman (Orange Aria Media), en winnaars Peter Kaatee (Kaatee transport) en René van Schajik (Rabobank Amstel en Vecht)


De gemeente hield samen met de Kamer van Koophandel en lokale brancheverenigingen een netwerkbijeenkomst die in het teken stond van omgaan met de crisis als ondernemer. Ongeveer vijftig MKB-ers uit lokale detailhandel, horeca, media, transport, garagebedrijven, makelaardij en bankwezen debatteerden mee en daagden elkaar uit in de workshop ‘slim innoveren met nieuwe verdienmodellen’ van The Bridge Business Innovators. Verder gingen gastsprekers van de Kamer van Koophandel regio Amsterdam en het Economisch Bureau van ING in op actuele economische trends en cijfers.

Wethouder Groot van economische zaken benadrukte in zijn welkomstwoord het belang van ondernemers om elkaar te blijven prikkelen in deze moeilijke tijden. ‘De gemeente blijft investeren in het lokale ondernemersklimaat op verschillende fronten zoals deregulering, (digitale) dienstverlening, actief relatiebeheer en ruimtelijke ontwikkeling. Ook zijn er sociale regelingen en subsidies die ondernemers over de streep kunnen helpen bij het aannemen van nieuw personeel.’



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.