Bijgewerkt: 26 september 2021

De nieuwe CvK in de provincie Noord-Holland is beëdigd

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
05-12-2018

Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander heeft op 5 december 2018 op Paleis Noordeinde mr. Arthur Th. H. van Dijk (1963), de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, beëdigd.

Foto Amstelveen
(Foto © Rotapool/Frank van Beek - 2018)

Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander beëdigt mr. Arthur Th. H. van Dijk als de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland


De heer Van Dijk is op dit moment algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland en lid van de VVD. Hij de 17ste commissaris van Noord-Holland. De nieuwe commissaris werd bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. Tijdens de Statenvergadering van 7 januari 2019 vindt dan de installatie plaats van de heer Van Dijk als commissaris van Noord-Holland. De heer Van Dijk is sinds 2013 Algemeen Voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Daarnaast is hij onder meer lid van de SER en van het dagelijks en algemeen bestuur van VNO-NCW. In het verleden was hij onder meer 10 jaar wethouder van de gemeente Haarlemmermeer voor de VVD. Hij heeft een achtergrond bij de FIOD.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.