Bijgewerkt: 12 juni 2024

De nieuwe Embraer 190 op Schiphol

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
29-04-2014

Op 30 april 2014 ontvangt KLM Cityhopper, de dochtermaatschappij van KLM, de nieuwe Embraer 190 op Schiphol, de laatste uit een reeks van zes splinternieuwe toestellen. Deze Embraer heeft een aangepaste KLM-livery, de beschildering van een vliegtuig. KLM Cityhopper beschikt nu over 28 Embraers en heeft hiermee de grootste Embraer 190's vloot in Europa.

De nieuwste generatie vliegtuigen hebben eenzelfde soort vorm qua neus en belijning. Met enkele aanpassingen in de huidige KLM-livery, is het uiterlijk van de nieuwste Embraer 190 nu een modern uitziende kist, gestroomlijnd en in balans. De overige Embraers worden gefaseerd van de aangepaste design voorzien. Ook de Fokker 70 toestellen krijgen deze design en de Boeing 787-900, de Dreamliner, die KLM in het najaar van 2015 verwacht.

Foto Amstelveen
(Bron KLM - 2014)

KLM Cityhopper Embraer 190 PH-EXD. Embraer190 van de KLM is en tweemotorig regionaal verkeersvliegtuig van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Empresa Brasileira de Aeronáutica (Embraer)


Embraer 190 in KLM-vloot

In 2008 kwam de eerste Embraer 190 in de vloot van KLM bij dochtermaatschappij KLM Cityhopper. Dit type toestel kan 100 passagiers vervoeren en is zeer zuinig in brandstofverbruik. Ook biedt het toestel veel comfort met twee bij twee stoelen per rij in leren uitvoering. De Embraer 190 vliegt in een tweeklassen configuratie. Het toestel wordt ingezet op 35 van de totaal 53 routes in Europa die door KLM Cityhopper worden uitgevoerd. Fokker70 vliegt op de resterende 18 bestemmingen.

De nieuwste Embraer 190 is onderdeel van de continue vlootvernieuwing van KLM. Met de vervanging van zeven Fokker 70’s voor zes nieuwe Embraer vliegtuigen komt de totale vloot in 2014 op 28 Embraer 190 en 19 Fokker70 toestellen. Houd vanaf 17:00 uur Twitter en Instagram in de gaten voor een unieke foto van de aangepaste livery.

Embraer E-Jets

De Embraer E-Jets zijn een serie van een smalle romp, twin-motor vliegtuigen voor de middellange afstand, straalvliegtuigen geproduceerd door Embraer, een Braziliaanse lucht-en ruimtevaart conglomeraat, dat commerciële, militaire en zakelijke vliegtuigen produceert. Het werd aangekondigd op de Paris Air Show in 1999 en het begin van de productie was in 2002. Het vliegtuig-serie bleek een succes te zijn. Vanaf 11 januari 2012 was er een achterstand van 249 vaste bestellingen voor de E-Jets er waren 695 opties genomen en 802 eenheden werden geleverd.

Embraer SA (Portugese uitspraak: [ẽbɾaɛɾ]) is een Braziliaanse lucht-en ruimtevaart conglomeraat, dat commerciële, militaire, en uitvoerende vliegtuigen produceert en luchtvaartdiensten biedt. Het hoofdkantoor is gevestigd in São Jose dos Campos. Embraer is de op twee na grootste commerciële vliegtuigen fabrikant ter wereld en de op drie na grootste fabrikant van vliegtuigen na de Canadese Bombardier. Het is top exporteur van de industriële producten van Brazilië.

Embraer is lid van de Air Transport Action Group (ATAG). De CEO, Frederico Curado, is de ontvanger van de Tony Jannus Award in 2012, dat jaarlijks uitgereikt wordt voor de bijdragen aan de commerciële luchtvaart.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.