Bijgewerkt: 24 maart 2023

De nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen is Lode

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-06-2022

Woensdag 29 juni 2022 was de jaarlijkse verkiezing van de kinderburgemeester van Amstelveen. Lode Besseling werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen. Lode is 10 jaar en zit in op De Triangel. Als kinderburgemeester is Lode ook meteen de voorzitter van de nieuwe kinderraad van Amstelveen die na de zomer voor het schooljaar 2022-2023 aan de slag gaat.

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en juryvoorzitter licht de keuze toe: 'Het was weer heel moeilijk. Alle kinderen hadden zoveel goede ideeën. Toch heeft Lode verdiend gewonnen. Hij had zich uitstekend voorbereid, had veel verschillende ideeën en bracht deze overtuigend. Ook denken we dat hij een echte verbinder is, die prima kan opkomen voor het belang van de Amstelveense kinderen. Ik kijk er naar uit om met hem en met de andere 23 kinderen in de kinderraad samen te werken het komende jaar.'

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2022)

Vol trots gaan de nieuwe kinderburgemeester en de nieuwe kinderraad op de foto met de juryleden op 29 juni 2022 in de raadzaal. Op de voorgrond in het midden staat kinderburgemeester Lode Besseling met een blauwe hoofdband in zijn haar


Presenteren voor de jury. Om kinderburgemeester te worden, moesten de kinderen verschillende opdrachten uitvoeren tijdens de verkiezingsmiddag op het raadhuis. Zo gaven de kinderen een speech voor de jury over hun ideeën en oplossingen voor uitdagingen in de stad. Verder kreeg ieder kinderraadslid een fotoshoot en een workshop mediatraining. De jury bestond naast wethouder onderwijs Frank Berkhout uit kinderburgemeester Bana en raadsleden Gonnie van Rietschoten (AvA) en Elisa de Marco (VVD).

Installeren kinderburgemeester. Op de eerst volgende raadsvergadering op 13 juli 2022 zal burgemeester Tjapko Poppens de nieuwe kinderburgmeester officieel installeren. Lode krijgt dan de ambtsketen voor de kinderburgemeester omgehangen. Dat is ook het moment dat er afscheid wordt genomen van Bana, kinderburgemeester 2021-2022.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.