Bijgewerkt: 23 maart 2023

De nieuwste Embraer 190 voor KLM Cityhopper

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
31-05-2012

KLM heeft afgelopen weekend de nieuwste Embraer 190 voor KLM Cityhopper in ontvangst genomen. Het toestel met een SkyTeam livery is de laatste in een serie van in totaal 22 Embraer toestellen.

KLM Cityhopper tekende in 2011 een contract met de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer voor vijf additionele toestellen van het type E190. Dit zuinige toestel vervangt een gedeelte van de Fokker-vloot van KLM. Van de twintig Fokker-100’s zijn er reeds 16 uit de vloot. Vier toestellen zijn nog operationeel en worden nog dit jaar uitgefaseerd en verkocht.

Embraer190 Amstelveen
(Foto KLM- 2012)

De nieuwste Embraer 190 voor KLM Cityhopper op Schiphol. Het toestel is de laatste in een serie van in totaal 22 Embraer toestellen


De Embraer 190 maakt ook deel uit van de vloot van Régional, de regionale luchtvaartmaatschappij van Air France. De E190 kan 100 passagiers vervoeren en biedt met de 2-2 stoelindeling ruimte en comfort. Door de efficiënte vormgeving van het toestel, zoals de draagvleugel met winglets, is de E190 zuiniger in gebruik. Dit levert een brandstofbesparing op van minimaal 10 procent. Hiermee is ook de CO2-uitstoot minder.

De op 29 mei 2012 aangekomen Embraer is het derde toestel in de vloot van KLC en KLM samen dat de SkyTeam-livery heeft. In augustus 2009 landde het eerste KLM-toestel met dit uiterlijk op Schiphol, een 777-300ER en later werd nog een 737-900 door E&M in de inmiddels bekende grijs-blauwe livery gedecoreerd. De afspraak is dat alle SkyTeam-leden 3 procent van hun vloot op deze wijze uitvoeren.

Embraer E-Jets

De Embraer E-Jets zijn een serie van een smalle romp, twin-motor vliegtuigen voor de middellange afstand, straalvliegtuigen geproduceerd door Embraer, een Braziliaanse lucht-en ruimtevaart conglomeraat, dat commerciële, militaire en zakelijke vliegtuigen produceert. Het werd aangekondigd op de Paris Air Show in 1999 en het begin van de productie was in 2002.  Het vliegtuig-serie bleek een succes te zijn. Vanaf 11 januari 2012 was er een achterstand van 249 vaste bestellingen voor de E-Jets er waren 695 opties genomen en 802 eenheden werden geleverd.

Embraer SA (Portugese uitspraak: [ẽbɾaɛɾ]) is een Braziliaanse lucht-en ruimtevaart conglomeraat, dat commerciële, militaire, en uitvoerende vliegtuigen produceert en luchtvaartdiensten biedt.

Het hoofdkantoor is gevestigd in São Jose dos Campos. Embraer is de op twee na grootste commerciële vliegtuigen fabrikant ter wereld en de op drie na grootste fabrikant van vliegtuigen na de Canadese Bombardier. Het is top exporteur van de industriële producten van Brazilië.

Embraer is lid van de Air Transport Action Group (ATAG). De CEO, Frederico Curado, is de ontvanger van de Tony Jannus Award in 2012,  dat jaarlijks uitgereikt wordt voor de bijdragen aan de commerciële luchtvaart.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.