Bijgewerkt: 26 mei 2024

De oorlogsbunker van Amstelveen is open op 5 mei 2024

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-04-2024

Op zondag 5 mei 2024 Bevrijdingsdag opent de oorlogsbunker aan de Wolfert van Borsselenweg (tegenover de Pauluskerk) tussen 10:30 en 15:30 uur de deuren voor publiek. Binnen is een expositie te zien vanuit de collectie van René Kok, een verzamelaar van materiaal uit de Tweede Wereldoorlog in Amstelveen en omstreken en beheerder van de populaire Facebookpagina ‘Amstelveen tijdens de bezetting’.

'Ik wil iedereen uitnodigen om een kijkje te komen nemen bij dit bijzondere erfgoed. We hebben de voormalige bunker aangewezen als gemeentelijk monument, omdat het een van de weinige tastbare herinneringen is aan de Tweede Wereldoorlog in Amstelveen. Het is belangrijk om dit te behouden voor de toekomst. Dat volgende generaties naar een fysieke locatie kunnen om te leren over de Tweede Wereldoorlog is van grote meerwaarde' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Erfgoed en monumenten.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Wethouder Herbert Raat en René Kok in de bunker aan de Wolfert van Borsselenweg tijdens expositie op 3 juni 2023

Expositie. Ook de Vereniging Historisch Amstelveen heeft geholpen bij de inrichting van de bunker en heeft onder andere vitrines beschikbaar gesteld. Tijdens de openstelling zijn beide partijen aanwezig om tekst en uitleg te geven op de historie van de bunker en de tentoongestelde materialen.

Educatie. De bunker is recent gerestaureerd en ingericht voor educatief gebruik. Groepen 7 en 8 van de Amstelveense basisscholen kunnen binnen de leerlijn Historisch Besef een bezoek brengen aan de bunker, waarbij de Tweede Wereldoorlog in Amstelveen vanuit verschillende perspectieven beschouwd wordt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.