Bijgewerkt: 15 april 2024

De politie heeft een 'bankmedewerker' in de PC Hooftstraat aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
08-11-2022

Op maandag 24 oktober 2022 werd een 78-jarige inwoonster van Amstelveen slachtoffer van bankfraude. Zij werd gebeld door een ‘medewerker’ van haar bank en hoorde dat er een verdachte transactie vanaf haar rekening was gebeurd. Het slachtoffer is gedurende de dag vaker gebeld door de bank. Zij moest al haar persoonlijke gegevens doorgeven en ’s avonds kwam er iemand aan de deur om haar bankpassen op te halen…- meldt Politie Basisteam Amstelveen op Facebook.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2022)


Hierna voelde het slachtoffer toch nattigheid en werden wij gebeld. Direct zijn wij ter plaatse gegaan om een aangifte op te nemen en het onderzoek naar deze fraude op te starten. Het was duidelijk dat er gedurende de dag al veel geld van haar rekening was gehaald. We hebben het dan niet over EUR 100,- maar duizenden euro’s!

Onze afdeling Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC) is na de aangifte een onderzoek gestart. Met de opgehaalde bankpassen was in diverse winkels betaald en bij geldautomaten gepind. Een buurtonderzoek en bezoek van deze winkels volgt om camerabeelden op te vragen.

Op donderdag 27 oktober 2022 kwam het onderzoek in een stroomversnelling! Bij een van de winkels die tijdens ons onderzoek is bezocht kwam de verdachte weer binnen. Hij wilde daar nog enkele dure aankopen doen. Een winkelmedewerker herkende de man direct en belde met 112. Collega’s van Politie Basisteam Zuid-Buitenveldert reageerden snel en hielden in de winkel de man aan. Na de aanhouding zijn twee woningen doorzocht, waarbij enkele gegevensdragers en andere goederen in beslag zijn genomen. Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deze bankfraude is op dit moment een van de meest ‘populaire’ trucs onder oplichters. Vooral Amstelveen ouderen zijn hiervan de dupe. Wees niet (te) goed gelovig. De bank komt nooit een pinpas ophalen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.