Bijgewerkt: 24 april 2024

De politie zoekt getuigen van dodelijk ongeval in Amsterdam

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam
27-08-2018

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus 2018 heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Marnixstraat in het centrum van Amsterdam. Hierbij is een 19-jarige vrouw uit India overleden en een 22-jarige Amstelvener gewond geraakt. De politie zoekt getuigen van dit ernstige verkeersongeval.



Omstreeks 01.30 reed een bus van het GVB op de Marnixstraat. Ter hoogte van het Raamplein kwam de bus door een nog onbekende oorzaak in aanrijding met een fietser, de man uit Amstelveen. Bij hem op de fiets zat de vrouw uit India. De Amstelvener raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn vrouwelijke passagier kwam onder de bus terecht en overleed ter plaatse. In de GVB-bus raakte niemand gewond. De bestuurder van de bus is na de aanrijding verhoord en heeft een blaastest afgelegd. Er werd geen alcoholgebruik geconstateerd.

Getuigenoproep. Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) en het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) onderzoeken de oorzaak van de aanrijding. Zij spreken graag met mensen die iets gezien of gehoord hebben van dit verkeersongeval, maar nog niet met de politie hebben gesproken. Heeft u informatie? Neem dan contact op via  0900-8844. Via het tipformulier is het ook mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. was in Amsterdam in het kader van een uitwisselingsprogramma. De 19-jarige vrouw uit India zou in het komende collegejaar studeren aan de Vrije Universiteit .



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.