Bijgewerkt: 21 september 2021

De pontjes over de Amstel gaan weer vanaf 5 april varen

Nieuws -> Informatief

Bron: Groengebied-Amstelland
13-03-2014

Na de winterstop varen vanaf zaterdag 5 april 2014 de pontjes weer.

Pont de Smient

De pont de Smient, bestemd voor fietsers en wandelaars, vaart van de Kalfjeslaan in Amsterdam-Buitenveldert naar de Ouderkerkerdijk in Amsterdam-Watergraafsmeer Het pontje is onderdeel van een mooie fiets- en wandelroute. Deze route gaat langs de Ouderkerkerdijk, door de Duivendrechtse Polder en het natuur- en recreatiegebied Middelpolder, naar de Kalfjeslaan.

pont Amstelveen
(Foto Groengebied-Amstelland - 2009)

De tweede fiets- en voetgangerspont de Fuut bij Nes aan de Amstel


Pont de Fuut

De tweede fiets- en voetgangerspont de Fuut ter hoogte van de Nesserlaan, vormt een verbinding tussen Amstelveen en polder De Ronde Hoep. Hierdoor is deze aantrekkelijke landelijke polder makkelijker bereikbaar. De Ronde Hoep biedt veel mogelijkheden voor mooie fiets- en wandeltochten.

Het zelfbedieningspontje

In de verbinding tussen Amsterdam-Zuidoost en polder De Ronde Hoep vormen de riviertjes de Bullewijk en Holendrecht een barrière. Om deze over te steken vaart er over de Holendrecht tussen Ouder-Amstel en Abcoude een zelfbedieningspontje.

pont Amstelveen
(Foto Groengebied-Amstelland - 2009)

Fietsers en wandelaars bij een pont


Het vaarschema:

-In april en september alleen in weekend- en op feestdagen van 12.00 tot 18.00 uur;

-In de maanden mei, juni, juli, augustus dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur.

-Het tarief voor een overtocht is € 1,00. Kinderen tot 5 jaar gratis.

U kunt ook een niet persoonsgebonden 10 ritten overtochtkaart kopen voor € 8,00. Overtocht zelfbedieningspont is gratis en niet tijdsgebonden.

Recreatieschap Groengebied-Amstelland

Vlakbij Amsterdam en Amstelveen ligt een oase van rust en natuur. De gebieden zijn aantrekkelijk voor wandelaars, fietsers, ruiters maar ook voor zwemmers die in een natuurlijke omgeving willen verblijven. Kinderen kunnen veilig spelen op de strandjes en in het water. Er zijn vele watersportmogelijkheden, zoals duiken, surfen, kanoën, roeien en zeilen. De wandel- en fietstochten gaan door de prachtige polderlandschappen en in de zomer varen er drie pontjes. Kortom in de recreatiegebieden bent u een heerlijk dagje uit. Meer informatie vindt u op www.groengebied-amstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.