Bijgewerkt: 5 december 2022

De provincie op zoektocht naar alternatieven Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Provincie Noord-Holland
14-11-2008

De provincie Noord-Holland heeft 11 mogelijke toekomstbeelden onderzocht voor luchthaven Schiphol. In het rapport Lange Termijn Verkenningen Schiphol 2040 staan de varianten, van beperking van de luchthaven tot volledige verplaatsing, al dan niet naar een eiland in zee- meldt de provincie.

Hooijmaijers  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

VVD-gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Financiën Ton Hooijmaijers


Gedeputeerde Ton Hooijmaijers: “Voor de concurrentiepositie van de Metropoolregio Amsterdam is het van groot belang rechtstreeks bereikbaar te zijn vanuit alle bestemmingen van de wereld. Door gebruik te maken van innovaties die er toch al aankomen, in de vorm van stillere motoren én in de vorm van omgevingsvriendelijker vliegen, moet het mogelijk zijn om selectieve groei en hinderbeperking samen te laten gaan.”

In het door het Schipholteam samengestelde dikke rapport (158 pagina’s) staat onder andere, dat de groei van de luchtvaart op Schiphol stagneert door de haperende internationale economische ontwikkeling, sterk gestegen olieprijzen en de verslechterde concurrentiepositie van de luchthaven. Verwacht wordt, dat de ontwikkeling van het vliegverkeer op Schiphol vroeg of laat op fysieke grenzen of milieurandvoorwaarden zal stuiten.

Lees verder: Lange Termijn Verkenningen Schiphol (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.