Bijgewerkt: 12 augustus 2022

De regeling voor zwemlessen minima in Amstelveen wordt uitgebreid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-06-2021

De regeling waarmee leden van minimahuishoudens tegen gereduceerd tarief zwemlessen kunnen nemen met de Amstelveenpas wordt uitgebreid. Ook volwassenen kunnen nu gebruikmaken van de regeling. Tot nu toe gold de regeling alleen voor kinderen.

'Het is belangrijk dat iedereen in de gemeente Amstelveen zwemvaardig is'- zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport. Marijn van Ballegooien (PvdA) wethouder Welzijn vult aan: 'We willen financiële beperkingen voor het behalen van een zwemdiploma weghalen.'

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2013)

Zwembad 'De Meerkamp' buitenbad


In Amstelveen kunnen kinderen uit minimagezinnen al tegen gereduceerd tarief op zwemles met de Amstelveenpas. Om de zwemvaardigheid van alle bewoners verder te vergroten wordt nu ook een voorziening getroffen voor volwassenen met een minimum inkomen. 'Het zwemvaardig worden is absoluut de eerste prioriteit. Het behouden van de zwemvaardigheid willen we verder faciliteren door korting te verlenen op recreatief zwemmen' -aldus wethouder Ellermeijer.

De komende anderhalf jaar voert de gemeente een proef uit met de uitbreidingen. Het gebruik van de regeling wordt gemonitord en geëvalueerd. In 2023 moet blijken of de regeling wordt voortgezet. De regeling voor zwemlessen voor volwassenen begint in september 2021. De kortingsregeling voor recreatief zwemmen voor minima begint mogelijk al in de zomervakantie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.