Bijgewerkt: 29 maart 2024

De reizende tentoonstelling Wereld Express bezoekt Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Indiëherdenking Amstelveen
28-05-2015

Vanaf maandag 8 juni t/m vrijdag 26 juni 2015 komt aan de Sportlaan in Amstelveen op de parkeerplaats nabij het Amstelveen College de reizende tentoonstelling Wereld Express te staan. Het is een doe-afsluiting van het tweede projectjaar van het scholenproject Ontmoeten en (Her)denken. Alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Amstelveense basisscholen kunnen daar onder begeleiding maximaal een uur leeropdrachten uitvoeren. De Wereld Express gaat over herdenken, anders-zijn en vooroordelen tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog in Azië.

Foto Amstelveen
(Foto K. Willems - 2014)

In de Wereld Express bus


De leerlingen worden uitgedaagd om te zoeken, te ontdekken, te doen, na te denken, te discussiëren en te reflecteren. Gaandeweg wordt ontdekt, dat het vooral over henzelf gaat. Op maandag 8 juni 2015 om 13.45 uur zal burgemeester Mirjam van 't Veld samen met groep 8 van basisschool de Cirkel de lesbus openen. De scholen kunnen zich aanmelden met opgave van datum, tijdstip en de betreffende groep via het contactformulier op de projectwebsite: http://www.ontmoetenherdenk.nl/.



Elke school zorgt voor eigen vervoer (de locatie is ook via de lijnen 170 en 172 per bus bereikbaar) en meldt zich op tijd aan bij de dan aanwezige begeleider van het scholenproject. Op de woensdagmiddagen zijn ook ouders met hun kinderen van harte welkom. Eveneens tevoren opgeven via het contactformulier op de projectwebsite. De leiding is bereikbaar via het mobiele nummer: 06-31566211 van projectcoördinator Edu Dumasy. Afgelopen woensdag 27 mei werd de Wereld Express bij het Unicef Kinderrechten Filmfestival als belangrijke les uitgeroepen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.