Bijgewerkt: 3 december 2023

De ritprijs van buslijn 55 wordt aangepast

Nieuws -> Informatief

Bron: Vervoerregio Amsterdam
09-07-2019

Het tarief voor buslijn 55 tussen Westwijk en Station Amsterdam Zuid wordt per 5 augustus 2019 aangepast. Dat maakten de Vervoerregio Amsterdam en GVB bekend. Daarnaast krijgen reizigers die op saldo en vol tarief reisden, het verschil met het nieuwe tarief, dat zij sinds 3 maart 2019 hebben betaald, vergoed. Dit bedrag kan tussen 1 september en 1 december 2019 opgehaald worden bij een kaartautomaat van GVB.

Foto Amstelveen
(Bron GVB - 2019)

De route van buslijn 55 in Amstelveen


Aanpassen ritprijs complex. Als reiziger betaalt u voor het aantal gereden kilometers, ook in geval van een (geplande of ongeplande) omleiding. Dat kan minder zijn dan gebruikelijk als de nieuwe route korter is, maar ook meer. In het geval van bus 55 zijn de omstandigheden uitzonderlijk en duurt de omleiding dusdanig lang dat de partijen de reiziger hiervoor bij hoge uitzondering willen compenseren. In overleg hebben GVB en de Vervoerregio Amsterdam besloten om het kilometertarief voor bus 55 naar beneden bij te stellen tot 58% van het normale tarief. Hiermee wordt het gemiddelde prijsverschil voor een heen- en terugreis met lijn 55 op saldo 0,35 euro lager ten opzichte van hun reis van lijn 51.

Met de aanpassing zijn vrijwel alle saldoreizigers (voltarief) voordeliger uit, tot maximaal 0,80 euro voor een heen-en terugreis. 8% van de saldoreizigers (voltarief) heeft na de verlaging van het tarief nog steeds een nadelig verschil van maximaal 0,15 euro ten opzichte van een (heen- en terugreis met oude lijn 51. Zij kunnen zich melden bij GVB Klantenservice via 0900-8011 of het contactformulier op de website.

In 2020 snellere tramverbinding. De Amstelveenlijn wordt de komende twee jaar vernieuwd zodat reizigers eind 2020 gebruik kunnen maken van een nieuwe, snelle tramverbinding tussen station Zuid en Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.