Bijgewerkt: 19 april 2024

De scherpe bocht van het Kazernepad wordt in mei 2023 aangepast

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-04-2023

De scherpe bocht in het Kazernepad ter hoogte van het Keizer Karel College gaat verdwijnen. Van 1 t/m 5 mei en op 12 mei 2023 zijn er werkzaamheden om de slinger in het fietspad te verleggen. Ook komt er een nieuw stuk voetpad bij.

Bochten minder scherp. De slinger van het fietspad buigt straks eerder af en wordt meer naar het westen verplaatst, waardoor de bochten minder scherp zijn. Daarnaast constateerde de gemeente dat veel voetgangers over het fietspad lopen. Daarom wordt het voetpad vanaf Hotel Station Amstelveen verlengd. De boom die daar nu staat blijft behouden. Het voetpad loopt straks om de boom heen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

De scherpe bocht van het Kazernepad ter hoogte van het KKC

Korte omleiding via Elegast en Ouderkerkerlaan. Van maandag 1 t/m vrijdag 5 mei en op vrijdag 12 mei 2023 is er een korte omleiding op het Kazernepad. Fietsers en voetgangers kunnen tussen de Stationsstraat en de A9 gebruik maken van de Elegast en de Ouderkerkerlaan. Dit staat aangegeven middels gele borden op locatie. De werkzaamheden vallen in de meivakantie, zodat scholieren geen hinder van de werkzaamheden ondervinden. Vanwege de verwachte drukte met Koningsdag in het Oude Dorp start de aannemer in de tweede week van de vakantie en niet in de eerste week. Op de laatste dag, vrijdag 12 mei, wordt het nieuwe fietspad geasfalteerd. Op deze dag zijn er verkeersregelaars aanwezig.

Nieuw fietspad vanaf 2027. De aanpassing van het Kazernepad (Zwarte pad) is tijdelijk. Als de A9 door Rijkswaterstaat is verbreed en verdiept aangelegd komt er namelijk een nieuw fietspad over de toekomstige overkapping bij het Oude Dorp. Ook de Elektrische Museumtramlijn Amsterdam keert na de werkzaamheden weer terug aan de zuidzijde van de A9.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.