Bijgewerkt: 16 oktober 2024

'De snelste Zebra van de wereld' in Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
07-10-2024

In het Culture Kick weekend zijn er bij negen culturele instellingen in Amstelveen veel culturele activiteiten te beleven met een sportief tintje.

In het Amstelveens Poppentheater brengt Harro van Lien op zondagmiddag 13 oktober 2024 om 14.30 uur zijn voorstelling 'De snelste Zebra van de wereld' voor iedereen vanaf 4 jaar. Omdat de gemeente Amstelveen jarig is (60 jaar) vieren wij dit mee door het tweede kaartje gratis te geven.

Je kunt leuk winnen, vrolijk winnen, gezellig winnen, maar je kunt ook vervelend winnen. Zebra wil iedere dag hardloopspelletjes doen. Hardrennertje, Sprinterdesprint, Vlugge Wilma, het is allemaal goed, als hij maar keihard kan rennen en altijd kan winnen.



Tijger, Eekhoorn, Haas en Nijlpaard hebben zich verstopt, ze zijn het zat, ze willen niet meer rennen. Zebra wint niet alleen altijd, hij wint ook nog eens helemaal niet leuk. Tijger gaat het hem vertellen: 'Zebra, niemand wil tegen je rennen!' Even is het stil in het bos, heel stil. Maar dan schraapt Zebra zijn hoef, Zebra is niet bang, zelfs voor Niemand niet! Het hele bos en ver daarbuiten maakt zich klaar voor de wedstrijd van het jaar: Zebra tegen Niemand.

De vertelvoorstelling De snelste zebra van de wereld is gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige prentenboek van Youp van het Hek met tekeningen van Georgien Overwater. Uitgeverij Leopold B.V. De snelste zebra van de wereld is een voorstelling over lelijk winnen en mooi verliezen. En over vriendschap. En natuurlijk over het belang van een goeie schuilhut.

Op vrijdagmiddag 11 oktober 2024 om 16.00 uur is er een  interactief kijkje achter de schermen in het maakproces van de voetbalvoorstelling 'Storm' voor iedereen vanaf 8 jaar  en op zondagmorgen 13 oktober 2024 om 10.30 uur kunnen kinderen vanaf 5 jaar een potje sumoworstelen. Deze activiteiten zijn gratis, maar wel aanmelden, want vol is vol. Reserveren kan via www.amstelveenspoppentheater.nl,  info@amstelveenspoppentheater.nl  of via 020-6450439



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.