Bijgewerkt: 27 juni 2022

De stedenband leeft!

Nieuws -> Informatief

Bron: Anne-Mieke van der Vet
12-10-2011

De Amstelveense club Athena bracht concept naar Tempelhof Schöneberg! Nu eens geen kaas, of Cobra, maar hun eigen clubconcept brachten de vrouwen van Athena van 7 tot 10 oktober 2011 mee naar hun ‘zusterstad’.

Club Athena bestaat sinds 1993 uit 26 Amstelveense vrouwen die 'van en met elkaar willen leren in de ruimste zin van het woord’. De club neemt een bijzondere plaats in de Amstelveense gemeenschap in: nadrukkelijk geen serviceclub, maar een prima basis voor uitwisseling van ideeën, kennis en kunde.

Tempelhof Amstelveen
(Foto Pressestelle Tempelhof- Schöneberg - 2011)

De dames van Club Athena worden door burgemeester Ekkehard Band ontvangen in de Gouden Zaal van de gemeente


Van Amstelveense alexandrijnen tot zelfverdedigingstechnieken (en alle onderwerpen die daar alfabetisch tussen liggen) passeerden de afgelopen jaren de revue. Het leren houdt niet op bij de landsgrenzen, dus vroegen zij voor een studiereis naar Berlijn aan Anne Kaiser (Internationale Contacten Gemeente Amstelveen) contact te leggen met haar collega Mirka Schuster in Tempelhof- Schöneberg. Deze regelde voor Athena een bezoek aan de Bundestag, en legde contact met geïnteresseerde vrouwen in Berlijn.

Club Athena maakte nadrukkelijk ruimte voor een bezoek aan het Rathaus in Schöneberg, en bracht aan Burgermeister Band een vriendelijke brief van zijn collega burgemeester Van Zanen. Burgemeester Band had zijn herfstvakantie onderbroken om het belang van goede contacten tussen de partnersteden te onderstrepen.

Tempelhof Amstelveen
(Foto Pressestelle Tempelhof- Schöneberg - 2011)

Anne-Mieke van der Vet van Club Athena vertelt over de doelstellingen van haar club


Het werd een genoeglijk samenzijn met de plaatselijke pers en ongeveer 25 geïnteresseerde Berlijnse vrouwen , waarin echter ook de moeilijke financiële positie van Tempelhof-Schöneberg aan de orde kwam.

Naast dezelfde katheder als President Kennedy ooit de woorden 'Ich bin ein Berliner' uitsprak, legde Anne-Mieke van der Vet namens Athena uit, hoe het clubconcept werkt en wat er voor nodig is om het concept vitaal te houden. '

We hebben genoten van deze hartelijke ontvangst en het uitgebreide bezoek aan de Bundestag en zijn zeker bereid tot een zusterdienst.'  aldus Van der Vet. Jammer voor Amstelveners: Athena heeft een (lange) wachtlijst!!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.