Bijgewerkt: 17 april 2024

De toekomst van Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: RPB
25-04-2007

Indien het kabinet besluit het mainportbeleid voor Schiphol voort te zetten, is het van groot belang dat het huidige ruimtelijk beleid rond de luchthaven consequent wordt volgehouden. Dit betekent dat, tegen de druk van gemeenten in, geen woningen in de geluidsbelaste zones mogen worden gebouwd.- meldt in haar persbericht het Ruimtelijk Planbureau.

Het bureau heeft de studie over het onderwerp op woensdag 25 april 2007 aangeboden aan minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings. Verder in de studie staat, dat- …“Door lawaaiige vliegtuigen en nachtvluchten te beperken kunnen binnen dezelfde geluidsruimte veel meer moderne vliegtuigen worden afgehandeld.

B747 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een Boeing-747 Jumbo (freighter) vrachtvliegtuig van de Koreaanse Asiana Cargo op SchipholVervolgens staat in de studie,- ….dat daarnaast is het uitplaatsen van low cost carriers naar bijvoorbeeld de regionale luchthaven Lelystad Airport een mogelijke interessante uitbreidingsoptie voor de nationale luchthaven. Rondom Lelystad zullen relatief weinig mensen geluidshinder van het vliegverkeer ervaren. Schiphol kan dan zelf zijn positie als intercontinentale hub versterken…..”

Volgens minister Eurlings is het onmogelijk alleen met Schiphol de groeieproblemen van de nationale luchthaven op te lossen, dus de prijsvechters en zakelijke vluchten naar Lelystad moeten uitwijken.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.