Bijgewerkt: 29 april 2024

De toeristenbelasting in Noord-Holland is met 11,3% gestegen

Nieuws -> Informatief

Bron: Digital PR
27-02-2024

Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Noord-Holland gemiddeld € 3,51 toeristenbelasting per persoon per nacht. Dit bedrag ligt 11,3% hoger dan in 2023: de op twee na hoogste stijging van alle Nederlandse provincies. Wel zijn er lokaal grote verschillen, in sommige gemeenten steeg dit bedrag namelijk veel sterker. Zo betaal je in Wijdemeren nu zelfs drie keer meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar toeristenbelasting van Bungalowparkoverzicht.nl.


Foto Amstelveen
(Bron Unsplash - 2024)

Een hotelkamer

Grootste stijging in Wijdemeren. In 36 van de 44 Noord-Hollandse gemeenten steeg de toeristenbelasting in 2024. Vooral voor een hotelovernachting in Wijdemeren betalen toeristen fors meer dan een jaar eerder: het tarief ligt nu op € 3,50 per persoon per nacht, waar dit vorig jaar nog € 1,32 was. Dit is niet alleen de grootste stijging van de provincie, maar zelfs van het hele land. Ook in Diemen en in Amstelveen is het overnachtingstarief dit jaar flink duurder dan in 2023. De top 5 gemeenten in Noord-Holland met het sterkst stijgende tarief is als volgt:

-Wijdemeren: +165,2%

-Diemen: +49,8%

-Amstelveen: +48,3%

-Amsterdam: +38,2%

-Uitgeest: +25%

Gemiddeld hoogste toeristenbelasting in Noord-Holland. In Noord-Holland betaal je gemiddeld € 3,51 per persoon per nacht aan toeristenbelasting. Dit is fors hoger dan het landelijk gemiddelde van € 2,34. Toeristen betalen daarmee in Noord-Holland gemiddeld het hoogste belastingtarief van alle provincies. Wel zijn er grote verschillen per gemeente.

Amsterdam spant net als vorig jaar de kroon met een toeristenbelasting van € 16,76. Dit is niet alleen het hoogste tarief in de provincie: ook landelijk staat de hoofdstad op de eerste plaats. Ook in het aangrenzende Ouder-Amstel ben je als toerist relatief veel geld kwijt bij een nachtje weg. De top 5 duurste Noord-Hollandse gemeenten is als volgt:

-Amsterdam: € 16,76

-Ouder-Amstel: € 9,50

-Landsmeer: € 9,38

-Haarlemmermeer: € 8,43

-Zaanstad: € 7,54

Benieuwd naar de hoogte van de toeristenbelasting in jouw gemeente of die van je vakantiebestemming? Kijk dan op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2024

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.