Bijgewerkt: 24 maart 2023

De tweede Kunstjamm weer een groot succes

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Noelle van der Lende
06-12-2010

De tweede Kunstjamm op 21 november 2010 bleek ook deze keer weer een groot succes. Lekker herfstsfeertje met buiten een kampvuur ter verwelkoming van de bezoekers en binnen in Studio Het Atelier een en al warmte, gezelligheid, creativiteit en muzikaliteit.

Twee aller-charmantste zwarte pietjes dartelden door de ruimtes en kondigden met een kwinkslag Mieke Blankers, burgemeester van Ouder Amstel aan. “Ze moet het kort houden’, zei de grootste Piet, want haar man wil vanavond ook nog weg.” Lang werd de openingstoespraak van Mieke Blankers niet, wel doeltreffend en ‘to the point.’ Ze prees het initiatief van Noelle van der Lende, die de maandelijkse Kunstjamm organiseert. “een mooi initiatief, zeker gezien de combinatie: kunst en muziek.”

Mieke Blankers burgemeester van Ouder Amstel opent de tweede Kunstjamm

Als portefeuillehouder van kunst en cultuur kan Mieke Blankers het zeer waarderen, dat kunstenaars uit de regio in Studio Het Atelier een prima podium vinden om te exposeren. De evenementenkalender van Ouder Amstel besteedt dan ook uitgebreid aandacht aan dit maandelijks terugkerende evenement.

De Kunstjamm staat bekend als een prettig ontregelde kunst en muziek verzamelplaats. Een toepasselijke benaming,want er valt veel te bewonderen en te beleven. Dit keer schilderijen van Noor Geurts, waarin landschap, water en ruimte een belangrijke rol spelen. Ella van de Ven exposeerde met sculpturen, emoties en gebeurtenis in brons vormgegeven.

Verder waren er originele stappers uit Brazilië en sieraden van Bambyn. Heerlijke muziek bracht de sfeer er goed in. Een combinatie van blues en jazz, met geweldige zang van Joep van der Bijl. De kunstwerken van deze tweede sessie zijn iedere zondagmiddag te bewonderen van 14.00 tot 17.00 uur.

De derde Kunstjamm staat alweer op stapel. Op zondag 19 december 2010 is er een nieuwe expositie in kerstsferen. Daarna is het even rust. Januari is de maand van bezinning en even bijkomen. Maar in februari gaat Studio Het Atelier weer helemaal los.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.