Bijgewerkt: 26 februari 2024

De vaccinatielocaties in AFAS Live en NDSM Loods gaan dicht

Nieuws -> Informatief

Bron: GGD Amsterdam
25-08-2021

Deze week (34-2021) sluiten de deuren van de vaccinatielocaties in AFAS Live en NDSM Loods. De RAI en Amstelveen blijven open, en er komen nieuwe plekken, waar inwoners ook zonder afspraak terecht kunnen voor een coronaprik.

De sluiting van grootschalige vaccinatielocaties past bij de nieuwe fase van het vaccineren tegen corona. De meeste mensen boven de 12 jaar hebben inmiddels een eerste, en vaak ook al een tweede prik gehaald. In onze regio is ruim 57% procent van de inwoners boven de 12 jaar volledig gevaccineerd door de GGD, 6% is gedeeltelijk gevaccineerd door de GGD. De totale vaccinatiegraad ligt hoger, omdat de huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen ook een bijdrage hebben geleverd. Twee weken geleden zette GGD Amsterdam de miljoenste prik.Zonder afspraak prikken in de buurt... In de nieuwe fase van het vaccineren tegen corona is deze grootschalige capaciteit niet meer nodig. We richten ons nu steeds meer op buurten en doelgroepen waar de vaccinatiegraad achterblijft. Met goede voorlichting geven we iedereen de kans zelf een weloverwogen keuze te maken op basis van betrouwbare informatie. Mensen die zich willen laten vaccineren kunnen nu zonder afspraak terecht bij mobiele prikteams en -units bij hen in de buurt.

... en op vijf locaties verspreid over de stad. Daarnaast zijn mensen nog steeds van harte welkom in de vaccinatielocatie in de RAI, ook zonder afspraak. Er komen ook een aantal kleinschalige locaties bij om een goede verspreiding te waarborgen: de testlocaties in Noord en Zuidoost worden omgebouwd tot test-/vaccinatielocatie, en op Plein ’40-’45 komt een vaccinatielocatie in de voormalige testlocatie.

Iedereen kan zonder afspraak terecht voor een eerste of tweede vaccinatie op deze locaties:

RAI, Amsterdam-Zuid: dagelijks geopend van 08.00 - 20.00 uur

Anton de Komplein, Amsterdam Zuidoost (testen en vaccineren): dagelijks geopend van 09.00 – 16.00 uur.

Buikslotermeerplein, Amsterdam-Noord (testen en vaccineren): dagelijks geopend van 09.00 – 16.00 uur (vaccineren vanaf 31 augustus).

Plein ’40-’45, Amsterdam Nieuw-West: vanaf 1 september dagelijks geopend van 09.00 – 16.00 uur. Vanaf aankomende maandag kunnen mensen ook vrij inlopen op de vaccinatielocatie aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen Zuid.

AFAS Live is al dicht, bij de NDSM Loods kunnen mensen tot aanstaande zondag 16.00 uur terecht voor hun 1ste of 2de prik.

Meer informatie: Vaccinatielocaties: adressen en bereikbaarheid Coronavaccinatie bij GGD Amsterdam Prikangst? 6 tips om ermee om te gaan Jongeren en de coronaprik Heeft u vragen? Neem dan contact op met GGD Amsterdam. We helpen u graag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.