Bijgewerkt: 25 juni 2022

De verbreding van de Bovenkerkerweg is uitgesteld tot 2023

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-05-2020

De verbreding van de Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden als deze wordt verbreed. 'Deze extra kosten willen we tijdens de coronacrisis niet maken. Het is beter te wachten totdat we in beeld hebben wat de financiële gevolgen van de crisis zijn.- zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.

Aanvankelijk zou de Bovenkerkerweg in 2021 worden verbreed vanwege toenemende drukte in de spits. Tijdens de voorbereiding en onderzoeken naar de fundering en ondergrond bleek dat bij verbreding de weg in z’n geheel moet worden vernieuwd. Anders kan er mogelijk nieuwe scheurvorming en verdere verzakking ontstaan. Een gevolg van het uitstel is dat het kruispunt met de Nesserlaan en De Kegel niet op korte termijn aangepakt wordt. Het plaatsen van verkeerslichten op deze kruising kan alleen in combinatie met een grootschalige reconstructie en het toevoegen van extra opstelvakken. Anders komt het de doorstroming en de verkeersveiligheid niet ten goede.Om de verkeersdruk op het kruispunt tijdelijk te verlichten, wordt er wel vast een vrije strook rechtsaf aangelegd naar de nieuwe parkeergarage bij het nationaal tenniscentrum. Ook onderzoekt de gemeente of er alsnog een volwaardige autobrug van en naar de Bouwerij kan worden aangelegd. Verkeer naar het noorden kan dan over de kruising Bovenkerkerweg-Zagerij, die wel verkeerslichten heeft.

Ontsluiting De Scheg-oost.
Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening: 'Enige jaren uitstel biedt de mogelijkheid om ook nog eens te kijken naar een goede ontsluiting van nieuwbouwwijk De Scheg-oost op de Bovenkerkerweg.' Daartoe wil de gemeente graag in overleg met de Provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.