Bijgewerkt: 27 september 2024

De vernieuwde website van de gemeente Amstelveen is online

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-09-2024

Op donderdag 26 september 2024 ging de vernieuwde website van de gemeente Amstelveen online. Volgens de gemeente zelf is gebruiksvriendelijker, compacter en met een nieuwe indeling, waardoor informatie beter vindbaar is, dat zijn de belangrijkste verbeteringen.

Op de homepage zijn in één oogopslag de meest gevraagde diensten te vinden, zoals parkeren, een paspoort aanvragen of een rijbewijs verlengen. Daarnaast vergroten nieuwe functies, zoals een voorlees- en vertaalknop, de toegankelijkheid van de informatie.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2024)

De bovenste pagina van de nieuwe website van de gemeente Amstelveen op 26 september 2024, dus de homepage. Het is doorgaans de eerste pagina die bezoekers zien, wanneer ze op een website aankomen. De homepagina bevat doorgaans een overzicht van de website, evenals links naar de andere pagina's binnen de website

Frank Berkhout (D66) wethouder Dienstverlening: "De afgelopen jaren is de wereld veel digitaler geworden. Mensen bestellen steeds meer online, van kleding tot verre reizen. Hierdoor verwachten ze ook snel en gemakkelijk met hun gemeente zaken te kunnen doen. Met de nieuwe gebruiksvriendelijke website komen we aan deze behoefte tegemoet. We zetten als gemeente een belangrijke stap in de verdere digitalisering van onze dienstverlening. Tegelijkertijd voldoen we met deze site ook aan de laatste wet- en regelgeving.”

Nieuwe functies vergroten toegankelijkheid. De website heeft een overzichtelijke indeling en de teksten zijn verbeterd, geactualiseerd en in begrijpelijke taal geschreven. Dankzij de voorlees- en vertaalknop kunnen ze ook voorgelezen en vertaald worden in verschillende talen. Verder staan op de homepage de diensten van de gemeentewaar inwoners het meest naar zoeken. Deze zogenaamde toptaken zijn naar voren gekomen uit gebruikersonderzoek onder inwoners. Deze onderzoeken blijft de gemeente doen om de website te blijven verbeteren.

Wethouder Berkhout: “Onze nieuwe website heeft nu een stevige basis, maar we blijven in ontwikkeling. Zo gaan we de ‘mijnomgeving’ vernieuwen. Dat is de persoonlijke online omgeving van inwoners voor al hun klantcontact met gemeente. In deze omgeving vinden inwoners hun correspondentie, producten en afspraken met de gemeente terug.”

Naast de nieuwe website https://www.amstelveen.nl/ heeft ook de gemeente Aalsmeer een nieuwe website https://www.aalsmeer.nl . De gemeentelijke websites zorgvlied.amstelveen.nl en https://www.gemeentebelastingenamstelland.nl/ worden later dit jaar vernieuwd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.