Bijgewerkt: 3 december 2023

De vijfde duofiets en stalling van Fietsmaatjes is in gebruik genomen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-03-2022

Stichting Fietsmaatjes Amstelveen heeft op woensdag 2 maart 2022 de vijfde duofiets in gebruik genomen en de nieuwe fietsenstalling bij het Zonnehuis in Bovenkerk. Stichting Fietsmaatjes zorgt ervoor dat ouderen of mensen met een beperking samen fietsen met een vrijwilliger op een elektrisch ondersteunde duo-fiets en zo samen kunnen genieten van fietstochtjes. De stichting zorgt voor de fietsen en voor de koppeling van de gast en de vrijwilliger.

Tussen 2019 en 2021 heeft Stichting Fietsmaatjes Amstelveen subsidie ontvangen voor het opstarten. De stichting is flink gegroeid. Fietsmaatjes heeft inmiddels 160 gasten en vrijwilligers die samen fietsen. De vier duo-fietsen die de stichting al had worden volop gebruikt en dus was er vraag naar een vijfde fiets. De gemeente Amstelveen heeft de Stichting Fietsmaatjes subsidie verleend voor de aanschaf van een vijfde duofiets.

'Mooi om te zien dat Fietsmaatjes zo’n succes is in Amstelveen. De stichting heeft in een paar jaar tijd een goed lopende organisatie neer gezet en dat op volledig vrijwillige basis. Samen fietsen zorgt voor plezier, sociaal contact en beweging, voor ouderen en mensen met een beperking, maar ook voor de vrijwilligers zelf. Zo kan iedereen mee blijven doen en dit helpt ook tegen eenzaamheid. Dit is een heel mooi initiatief dat wij graag steunen vanuit de gemeente' -zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

De vijfde duofiets wordt door wethouders Rob Ellermeijer Marijn van Ballegooijen en Michael Douqué (3de van links) voorzitter van Fietsmaatjes Amstelveen in gebruik genomen bij Zonnehuis Bovenkerk op 2 maart 2022


'Fietsmaatjes is een prachtig Amstelveens project dat ouderen in staat stelt om toch te kunnen blijven fietsen, als ze dat zelf misschien niet meer kunnen. In beweging blijven is enorm belangrijk voor de vitaliteit. En het is natuurlijk ook gezellig om samen een stukje te fietsen. Het is daarom goed te zien dat Fietsmaatjes nu een vijfde fiets heeft zodat er meer samen kan worden gefietst' - geeft Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer en Sport aan.

'Fietsmaatjes Amstelveen wil in alle wijken van Amstelveen duo-fietsen hebben en zijn op zoek naar stallingen daarvoor, zodat er overal een fiets in de buurt is. Hiervoor zijn we afhankelijk van donaties. Ook in Ouderkerk en Aalsmeer wordt gefietst en samen met Amstelveen aan het regionaal plezier gewerkt. Dit om mensen die willen maar niet meer zelfstandig kunnen fietsen met de wind door de haren te laten genieten van het sociale contact terwijl ze daarbij in de natuur in beweging zijn. Dat is het mooie van ons vrijwilligerswerk, Fietsmaatjes maakt mensen blij' -zegt Michael Douqué voorzitter van Stichting Fietsmaatjes Amstelveen.

Fietsmaatjes Amstelveen draait op volledig vrijwillige basis, maar heeft voor een aantal vaste kosten dekking nodig, zoals onderhoud van de fietsen. Voor deze kosten heeft de stichting vanuit de gemeente voor 2022 een jaarlijkse subsidie gekregen. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Amstelveen of gebruik maken van een van de duofietsen kijk dan op Stichting Fietsmaatjes.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.