Bijgewerkt: 23 april 2024

De warme kant van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Dorien Mijksenaar
21-03-2024

Boing! Daar lig ik onder mijn fiets op de grond. De afslag naar links iets te nauw genomen. Stom. Het is direct duidelijk: mijn linkerarm functioneert niet meer. Boven mij zie ik allemaal hulpvaardige mensen die mij willen helpen. Ik besluit dat ik zelf omhoog wil komen, via mijn rechterkant. Dan sta ik bibberend overeind.

Een Aardige Meneer neemt de leiding, brengt mij, mijn fiets en volle boodschappentassen naar huis. Ik moet naar de dokter, maar die is met vakantie. Aardige Meneer, gaat terug naar eigen fiets, ruilt deze thuis om voor zijn auto. We rijden naar de vervangersdokter bij de Urbanus. De jurk gaat moeizaam uit, ja hoor een gebroken schouder. Door naar de spoedeisende hulp. Aardige Meneer haalt mij daar later weer op en brengt mij thuis.

(Twee dagen later komt Aardige Meneer met Aardige Vrouw en bloemen vragen hoe het met mij gaat, later ook met Aardig dochtertje dat koekjes voor die mevrouw heeft gebakken.)

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Dorien Mijksenaar op bezoek bij ons op 12 mei 2019

Uitgeteld val ik op bed neer. Maar .. . helaas ik kan niet meer omhoog komen! Met mijn rechterhand lukt het mij om mijn mobiel te pakken en een buurman te alarmeren. Even later staan er twee buurmannen aan mijn bed. Vanaf dat moment ontfermen de buren links en rechts zich over mij.

Er komt een burenapp. Er komt een wijkverpleegster om mij te douchen, er komen boodschappen, met makkelijk voedsel voor enkelhandige! Elke vrijdag vegetarische soep van de markt. Ik word omringd door liefdevolle medemensen. Dan zijn er de vriendinnen met fleurige voorjaarsbakken. Allen zijn bereid mij te vervoeren naar ziekenhuis of iets leukers. Tip: Voor zorg moet je investeren in je buren.  En zelf een Aardige Meneer of Aardige Mevrouw worden.

Het levert heel veel liefde op. Dorien Mijksenaar (86!)

Dorien (Dorothea) Mijksenaar (1937) studeerde zang aan het Conservatorium in Amsterdam en volgde een opleiding aan het Mozarteum in Salzburg. Na haar pensioengerechtigde leeftijd is zij actief geweest als raadslid voor GroenLinks-Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.