Bijgewerkt: 18 oktober 2024

De watersystemen staan onder toenemende druk in de EU

Nieuws -> EU

Bron: Europese Commissie
14-07-2024

Europa warmt twee keer zo snel op als de rest van de wereld en de watersystemen staan onder toenemende druk. Waterschaarste treft jaarlijks 30% van de Europeanen en 20% van het land. In feite heeft 70% van de Europese burgers hun bezorgdheid geuit over watervervuiling en waterschaarste, en toch voelt bijna de helft van hen zich niet goed geïnformeerd over watergerelateerde problemen in hun land -rapporteert de Europese Commissie.



Daarom is onlangs de campagne #WaterWiseEU gelanceerd, een initiatief dat zal bijdragen aan een waterveerkrachtig Europa in 2050. Onze watercyclus, het proces waarbij water door het land, de zeeën en de atmosfeer van de aarde beweegt, is verstoord en moet worden hersteld. Menselijke activiteit en klimaatverandering beschadigen ecosystemen en leiden tot meer verdamping, meer overstromingen, meer droogte – en minder water voor ons en al het andere leven dat daarvan afhankelijk is.

De communicatiecampagne #WaterWiseEU, die tot het najaar loopt, heeft tot doel het bewustzijn hierover te vergroten en de vele beschikbare oplossingen onder de aandacht te brengen. Oplossingen zoals het stimuleren van de natuurlijke wateropslag, het aanvullen van grondwater en het herstellen van de bodemgezondheid, maar ook slim waterbeheer, waterefficiëntie en hergebruik.

Door samen te werken kunnen we de bestaande percepties van water veranderen en ‘Water anders zien’, zoals de officiële campagneslogan luidt. De campagne heeft een aantal middelen ontwikkeld, waaronder kant-en-klare beelden en boodschappen, die zij ter beschikking stelt van campagnepartners om te gebruiken. Partners worden aangemoedigd om deze middelen te gebruiken om een gesprek op gang te brengen, evenementen te organiseren en af ​​te stemmen op hun eigen communicatieacties.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.