Bijgewerkt: 29 maart 2024

De wijkplannen van Amstelveen in 2022

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-02-2022

Het College B en W van Amstelveen heeft de wijkplannen 2022 van de verschillende wijken in Amstelveen gepubliceerd. Een wijkplan is een uitwerking van de activiteiten en aandachtspunten die bewoners – verenigt in een bewonersgroep – in hun wijk belangrijk vinden.

Het wijkplan is een inwonersdocument en komt voor uit de in 2020 vastgesteld visie op ontmoeten. Bewoners vragen in hun eigen wijk aandacht voor het plan en publiceren het op de lokale website van de bewonersgroep. Daarnaast hebben verschillende wijken ervaring opgedaan met het verkrijgen van brede input in hun wijk voor hun wijkplan.

Wijkplannen uitgediept. Het wijkplan geeft de doelstellingen aan en hoe het activiteitenbudget door de (zelfstandige) bewonersgroep ingezet gaat worden. Wijkplannen zijn alleen aanwezig in die wijken waar een (zelfstandige) bewonersgroep actief is die zelfstandig het buurtbudget beheert en daarover verantwoording wil afleggen aan de wijk.

Er staat in hoe inwoners graag willen samenwerken in de wijk met alle verschillende organisaties die in de wijk actief zijn. Vooral de samenwerking met de wijkcoach is daarin belangrijk. Zo worden goede afspraken gemaakt over wie doet wat in de wijk. Denk aan afspraken waarbij de wijkcoach zich richt op de kwetsbare inwoners in de wijk en de bewonersgroepen op ontmoetingsactiviteiten voor een bredere doelgroep.



Op basis van de wijkplannen zie je vier thema's regelmatig terugkeren waar inwoners zich voor gaan inzetten:

1) Gemengde buurt. Onder het thema gemengde buurt vallen alle acties die inwoners in het wijkplan noemen om de verschillende nationaliteiten in hun wijk met elkaar te verbinden. Dit kan gaan van het organiseren van een jaarlijkse diversiteit thema dag tot het publiceren van een Engelstalige wijkkrant.

2) Zorgzame buurt. Onder het thema zorgzame buurt vallen alle acties waar de inwoners zich voor willen inzetten die gaan over ouder worden, hulp vragen en vinden en naar elkaar om kijken.

3) Jong zijn in de buurt. Onder het thema jong in de buurt vallen alle acties die inwoners in het wijkplan noemen om de jeugd meer te betrekken bij het ontmoetingscentrum. Dit kan gaan over het opzetten van een jeugdcommissie tot het aanbieden van genoeg activiteiten voor een jongere doelgroep.

4) Duurzame en gezonde buurt. Onder het thema duurzaam en gezonde buurt vallen alle acties waar de inwoners zich voor willen inzetten die zich richten op het verduurzamen en groener maken van hun wijk. Dit kan gaan over het opzetten van een groencommissie tot het organiseren van zwerfvuilacties in de straten.

Elsrijk Wijkplan 2022 (pdf 9 pagina’s), Platform KKP wijkplan 2022-2025 (pdf 5 pagina’s), Villa Randwijck wijkplan 2021-2023 (pdf 2 pagina’s), Wijkplan Bewonersgroep Westwijk 2022 (pdf 12 pagina’s), Wijkplan Groenelaan 2022 (pdf 3 pagina’s), Wijkplan Samen zijn wij Bovenkerk (pdf 19 pagina’s), Wijkplan Versterken sociale basis Keizer Karelpark 2022 (pdf 9 pagina’s), Wijkplan Waardhuizen Middenhoven 2022 (pdf 3 pagina’s).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.