Bijgewerkt: 8 mei 2024

De woningen van Benderslaan 39-139 worden gerenoveerd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-07-2023

Verschillende complexen van woningcorporatie Eigen Haard staan aan de vooravond om gerenoveerd en verduurzaamd te worden. Voor het complex aan de Benderslaan 39-139 in Keizer Karelpark ligt een plan klaar. De bewoners hebben in 76% meerderheid aangegeven dat ze instemmen met het plan van Eigen Haard.

De renovatie vindt plaats in onbewoonde staat. Daarom heeft Eigen Haard de gemeente Amstelveen gevraagd om een peildatum af te geven voor de stadvernieuwingsurgenties. Deze peildatum wordt op 1 augustus 2023 vastgesteld. Hiermee heeft Eigen Haard een jaar de tijd om alle 45 huishoudens een nieuw onderkomen aan te bieden. Een deel van inwoners heeft aangegeven niet terug te willen keren en zal definitief verhuizen. Bewoners zijn actief geïnformeerd over de mogelijkheid om (tijdelijk) naar de Aquariusflat te verhuizen. Vijf huishoudens zijn hierin geïnteresseerd. Het eerste deel wordt zoals het nu lijkt vanaf oktober 2023 opgeleverd.



Participatie en bewonersbetrokkenheid. In 2015-2017 is er met de bewoners gesproken over een soortgelijke renovatie in bewoonde staat. Daar was geen draagvlak voor. Vervolgens is verkend of er steun zou kunnen zijn voor een renovatie in onbewoonde staat. Daar bleek wel draagvlak voor te zijn. Vanaf augustus 2021 is een sociaal en technisch plan voorbereid. Hiervoor is een renovatiecommissie in het leven geroepen waarbij de bewoners worden bijgestaan door de Woonbond en een afvaardiging van de Bewonersraad Amstelveen. Op 1 mei 2023 is tijdens een bewonersbijeenkomst het technisch en sociaal plan gepresenteerd aan alle geïnteresseerde bewoners. De opkomst was hoog. Vervolgens konden bewoners afspreken met een bewonersbegeleider over de woonwensen en de persoonlijke situatie. Inmiddels heeft de renovatiecommissie positief geadviseerd met enkele aandachtspunten.

Op 18 juli 2023 is bekend geworden dat 76% van de bewoners het sociaal en technisch plan steunt. Hiermee is de vereiste 70% gehaald en heeft Eigen Haard voldaan aan alle voorwaarden om de renovatie te mogen starten.

Start renovatie. Als alle bewoners zijn geherhuisvest start de uitvoering van de renovatiewerkzaamheden. Naar verwachting is dat 1 jaar na afgifte van de peildatum, 1 augustus 2024. De renovatie duurt 9 tot 12 maanden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.