Bijgewerkt: 7 december 2022

De zomerschool van 2021 is op drie locaties in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-07-2021

Maandagochtend 19 juli 2021 ging op drie locaties de zomerschool Amstelveen van start. In fel gekleurde zomerschool T-shirts gingen bijna 300 kinderen uit groepen 3 t/m 8 van start. Basisscholen de Omnibus, de Horizon en de Westwijzer ontvingen leerkrachten en kinderen van hun eigen en andere scholen voor een zinvol lesprogramma met veel ruimte voor plezier en uitstapjes.

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs nam samen met de schooldirecteuren een kijkje op de eerste schooldag. De wethouder is blij dat het gelukt is om in Amstelveen een zomerschool te realiseren. 'Samen met alle partners is er hard en tot op het laatste moment gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Ik vind het dan ook heerlijk om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd de kinderen er vanochtend bijzitten. Ze hebben er zin in! Dat snap ik wel want het programma biedt, naast taal en rekenen, veel ruimte voor sport, spel, cultuur en uitstapjes. Dat maakt de zomerschool niet alleen zinvol maar ook heel erg leuk!'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs tijdens zijn bezoek op een van de basisscholen


De gemeente Amstelveen organiseert de zomerschool samen met de schoolbesturen en lokale sport- en culturele instellingen, zoals Amstelveen Sport, Platform C, de bibliotheek en vele andere partners. Samen voelen ze zich verantwoordelijk voor basisschoolscholieren die door de coronamaatregelen en hun thuissituatie onderwijs gemist hebben of te weinig profijt hebben gehad van het online-onderwijs. Betrokken basisscholen zorgen dat de lessen afgestemd zijn op de leerjaren van de kinderen. Voor de nieuwkomers-leerlingen van de taalschool is er een speciaal programma. De zomerschool vindt plaats van 19 juli tot en met 30 juli 2021.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.